Van Empel verslaat Brand na geweldig duel in Exact Cross Beringen Veldrijden
Veldrijden

Van Empel verslaat Brand na geweldig duel in Exact Cross Beringen

Van Empel verslaat Brand na geweldig duel in Exact Cross Beringen

Fem van Empel en Lucinda Brand hebben de toeschouwers getrakteerd op een geweldig stukje veldrijden. Er kon er maar een winnen, en dat werd Van Empel. De jonge renster zette de eindsprint van kop aan, Brand kon niet meer over haar heen komen. Het is voor de Bosschenaar haar tweede seizoenszege, nadat ze een week eerder ook al in Beringen won.

Brand startte haar crossseizoen in Beringen en was als Europees kampioene automatisch een van de favorieten. Topfavoriet was ze echter niet, dat was Van Empel, die een week geleden in Kruibeke won. De kopstart ging echter naar geen van beiden. De Luxemburgse Marie Schreiber startte pijlsnel en dook als eerste het veld in.

Brand en Van Empel hebben pech, maar komen terug

Lang duurde haar avontuur aan de kop alleen niet. Van Empel nam al vlug over en pakte meteen een gat op de achtervolgers, geleid door Yara Kastelijn. Denise Betsema zat mee en, na een kleine inhaalrace, Brand ook. Deze vier dames maakten in het begin van de wedstrijd het tempo, al kregen Van Empel en Brand nog wel met tegenslag te maken. Laatstgenoemde reed lek en Van Empel verloor buiten beeld opeens twintig seconden. Beiden moesten daardoor een gat dichten.

Verslag gaat verder onder de tweet.

Na drie rondes, halverwege de wedstrijd, zaten de vier toch weer samen. Ceylin del Carmen Alvarado vlak achter het kwartet. Brand kon zich dan niet meer inhouden en besloot te versnellen. De renster, die onlangs in de Vuelta a España nog het bergklassement won, pakte meteen een gat. Een ronde later was enkel de winnares van vorige week nog bij haar in de buurt. Zij ging in de vijfde van zes ronden Brand weer voorbij.

Van Empel en Brand kleuren finale

Op de helling in ronde vijf pakte de dame van Bingoal een fraai gat ten opzichte van haar concurrente. Brand daalde echter zoals we van haar kennen: gigantisch snel! In de laatste ronde maakten de twee allebei nog kans op de zege. De twee bleven de gehele laatste ronde bij elkaar, met een fraaie sprint tot gevolg. Van Empel ging van kop af aan, en hield Brand met succes af.

Uitslag Exact Cross Beringen Vrouwen

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws