Vanthourenhout in een uur van 'een zes naar een acht': 'Moest wel voluit gaan' Veldrijden
Veldrijden

Vanthourenhout in een uur van 'een zes naar een acht': 'Moest wel voluit gaan'

Vanthourenhout in een uur van 'een zes naar een acht': 'Moest wel voluit gaan'

Michael Vanthourenhout wist in Kruibeke direct zijn eerste zege van het seizoen te grijpen. En dat terwijl de Belg voorafgaand aan het seizoen niet eens 'een supergevoel' had, zo vertelt hij na afloop van de wedstrijd.

In het flashinterview vertelt Vanthourenhout blij te zijn met de manier waarop hij zijn seizoen begonnen is. Vooral ook omdat het een zware cross was, waarin de modder kans had gevonden om zich te vormen. 'Toen Laurens Sweeck doortrok, had ik het wel even moeilijk', geeft hij eerlijk toe. 'Gelukkig kon ik al bij al mee in het wiel. Toen probeerde later Eli Iserbyt wat en ik merkte dat er nog wel wat op zat. Ik heb gewoon steeds mijn eigen tempo gereden.'

Vanthourenhout leek ogenschijnlijk op kousenvoeten weg te rijden bij de concurrentie, maar de coureur geeft aan dat hij zich niet heeft ingehouden. 'Ik moest wel voluit gaan, want het is geen parcours dat zich ertoe leent om je te sparen. Het was van het begin tot aan het eind vol gas.' Hij moest namelijk ook nog zijn ploeggenoot Iserbyt van zich afhouden: 'Dat maakte me nog wel een beetje zenuwachtig.'

Vanthourenhout in een uur van een 'zes naar een acht'

De overwinning geeft Vanthourenhout veel goede energie. Juist ook omdat hij zich voorafgaand aan de wedstrijd wat minder voelde. De renner is het levende bewijs dat zoiets snel kan veranderen. 'Voor de wedstrijd was het misschien een zes, nu toch wel een acht', kan hij met een fijn gevoel afreizen naar de volgende wedstrijd.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws