Vanthourenhout opent zijn crossjaar met zege in Kruibeke, Iserbyt tweede Veldrijden
Veldrijden

Vanthourenhout opent zijn crossjaar met zege in Kruibeke, Iserbyt tweede

Vanthourenhout opent zijn crossjaar met zege in Kruibeke, Iserbyt tweede

Michael Vanthourenhout heeft in de Polderscross van Kruibeke zijn seizoen met een overwinning geopend. De Belg reed op kousenvoeten weg bij de concurrentie en kon vervolgens zijn race solo afronden. Eli Iserbyt finishte als tweede.

Na de vrouwencross, die gewonnen werd door Fem van Empel, hadden de hemelpoorten boven Kruibeke zich nog een keer opengezet. Daardoor was de ondergrond bij de mannenwedstrijd nog net een stukje modderiger dan wat het al was. Mooie crossomstandigheden dus, waar de aanwezige coureurs wel raad mee wisten. Zij maakten er met zijn allen een interessante strijd van.

Viertal neemt de leiding

Halverwege de wedstrijd waren vier renners weggereden van de rest van het deelnemersveld. Dit waren Lars van der Haar, Eli iserbyt, Laurens Sweeck en Vanthourenhout. Die laatste opende de debatten en sloeg een interessant gaatje op zijn concurrenten. Terwijl Sweeck het gat moest proberen dicht te rijden, kon Iserbyt bij hem in het wiel kruipen. Van der Haar had het wat lastiger en kon niet mee.

Vervolgens deed zich een status quo aan. Vanthourenhout reed iets meer dan twintig seconden voor zijn achtervolgers uit, terwijl Sweeck het gat niet kleiner of dicht kreeg. Van der Haar keerde terug bij het groepje, waar Iserbyt er eigenhandig voor zorgde dat het tempo nog wat verder zakte bij deze groep. Vanthourenhout leek op die manier naar de zege te mogen rijden.

Vanthourenhout stelt zege veilig, Iserbyt naar plek twee

Met een geruststellende voorsprong bij het ingaan van de laatste ronde, bleek er voor Vanthourenhout geen vuiltje aan de lucht meer te zijn. De lange crosser maakte geen fouten meer en kon zodoende de overwinning veiligstellen. Na acht ronden was het juichen voor hem.

Iserbyt had op zijn beurt nog wat overgehouden voor een mooi slotakkoord. Net voordat hij de slotronde inging, demarreerde hij weg bij zijn mede-achtervolgers. Sweeck en Van der Haar hadden geen antwoord en zagen toe hoe zij veroordeeld werden tot een strijd om de derde plek. De Belg trok daarbij aan het langste eind.

Uitslag Exact Cross Kruibeke 2022 - mannen

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws