Vanthourenhout rijdt stoute Nederlandse WK-droom aan diggelen: 'Gelukkig duurde deze cross een uur' Veldrijden
Veldrijden

Vanthourenhout rijdt stoute Nederlandse WK-droom aan diggelen: 'Gelukkig duurde deze cross een uur'

Vanthourenhout rijdt stoute Nederlandse WK-droom aan diggelen: 'Gelukkig duurde deze cross een uur'

De Belgische hoop rustte zondag in Tábor voornamelijk op de schouders van Thibau Nys, Michael Vanthourenhout en Eli Iserbyt. Met het risico op een volledig Nederlands podium was het aan één van deze Belgen om bij de eerste drie te eindigen, waar Vanthourenhout uiteindelijk in slaagde door Pim Ronhaar af te houden in de strijd om plek drie.

Vanthourenthout mocht dus samen met nummer twee Joris Nieuwenhuis aanschuiven op de persconferentie in de gymzaal van Tábor. In de eerste ronde leek het nochtans niet zo'n vaart te lopen, daar hij in het traditionele startgedrang wegdeemsterde. 'Ik startte op de tweede rij en Lars van der Haar verloor zijn pedaal, dus daar ik zat ik niet helemaal goed.'

'Gelukkig was het een cross van één uur en reden we op een zwaar parcours, waardoor het me uiteindelijk nog lukte op om het podium terecht te komen', aldus Vanthourenhout, die zijn plek na afloop kende. ‘Iedereen hoopt op meer, maar we weten allemaal dat Mathieu de grote favoriet is. Meer zat er voor mij niet in. Misschien kon ik nog tweede worden, maar ook dat was niet gemakkelijk', deelde hij een compliment uit aan de vechtlust van Nieuwenhuis.

‘Misschien was het zilver in een bepaald scenario mogelijk geweest, maar ik wist ook dat een goede start belangrijk zou zijn. Dat idee was na tien seconden over', stelde hij realistisch zoals altijd vast. 'Ik heb al mijn energie uiteindelijk in dit uur gestopt, dus derde was het hoogst haalbare.’

wk podium nieuwenhuis van der poel vanthourenhout

Iserbyt: 'Lichaam heeft op dit moment niet meer te bieden'

Soortgelijke woorden bij nummer vijf Iserbyt, die even daarvoor in de mixed zone was verschenen voor een eerste reactie. 'Ik had op meer gehoopt, maar het lichaam heeft op het moment niet meer te bieden. Ik had een goede start, maar voelde al in de eerste halve ronde dat ik op adem moest komen en er wat moest inkomen. Ik reed een egale wedstrijd, maar had niet echt de versnelling die ik zou willen. We hebben niet echt kunnen samenwerken, maar toen ik zag dat Michael wel goed was heb ik wel plaats voor hem kunnen maken', aldus de ideale ploegmaat van Pauwels Sauzen-Bingoal.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws