Voorbeschouwing EK veldrijden 2022- elite mannen | Van der Haar wil verdedigen, maar Iserbyt ligt op de loer Veldrijden
Veldrijden

Voorbeschouwing EK veldrijden 2022- elite mannen | Van der Haar wil verdedigen, maar Iserbyt ligt op de loer

Voorbeschouwing EK veldrijden 2022- elite mannen | Van der Haar wil verdedigen, maar Iserbyt ligt op de loer

Zondagmiddag zal het Europees kampioenschap veldrijden afsluiten met de strijd tussen de elite heren. Eli Iserbyt zal door zijn geweldige vorm in de Wereldbekers dit seizoen favoriet zijn, maar er zullen genoeg kapers op de kust zijn die hun kans schoon zien. Kan Lars van der Haar zijn titel verdedigen? In de Leiderstrui blikt vooruit!

Praktische informatie EK veldrijden elite mannen 2022

In dit artikel

  • Laatste winnaars
  • Parcours, weer en tijden
  • Favorieten
  • TV-informatie

Laatste winnaars EK veldrijden elite mannen

2021 Lars van der Haar
2020 Eli Iserbyt
2019 Mathieu van der Poel
2018 Mathieu van der Poel
2017 Mathieu van der Poel
2016 Toon Aerts
2015 Lars van der Haar

Parcours, weer en tijden EK veldrijden elite mannen 2022

Dat het EK veldrijden in Namen wordt verreden, is mede dankzij het prachtige parcours. In alle omstandigheden is het rondje een flinke uitdaging, maar in de regen wordt het een waar modderbad. de beroemde Citadel van Namen is het decor van de cross. De uitdagingen van het parcours zorgen ervoor dat de renners voldoende de mogelijkheid hebben elkaar te testen.

Direct na de start zal een hellende strook belangrijk zijn voor de positionering. Later in het parcours volgen een gemeen kasseienklimmetje en een schuine passage. Vergeleken met de vorige edities van de cross is het parcours lichtjes gewijzigd. Vlak voor de finish is er een korte helling toegevoegd, die door zijn positionering in het parcours een cruciale rol kan spelen in de finale.

Voorbeschouwing EK veldrijden 2022- elite mannen | Van der Haar wil verdedigen, maar Iserbyt ligt op de loer

Weer
Op zondag zal hier en daar nog een bui vallen in Namen. Tijdens de koers van de heren zelf zal er hoogstwaarschijnlijk geen regen zijn, maar de ondergrond kan flink wat modderiger zijn door de nattigheid van de middag. De wind zal mogelijk ook een rol spelen. Met windkracht 4 zullen de heren bovenop de Citadel van Namen toch wat vlagen vangen.

Tijden
Start: 15.00uur
Finish: 16.00 uur

Favorieten EK veldrijden elite mannen 2022

Hij werd al genoemd, maar Eli Iserbyt heeft laten zien de te kloppen man te zijn aan het begin van het crossseizoen. Hij zal favoriet zijn, maar daar moet bij gezegd worden dat Namen niet zijn favoriete terrein is: bij de elite kwam hij nooit verder dan een vijfde plek in de Wereldbeker. Daarnaast hebben meerdere mannen getoond dat de Belg te kloppen is. Een daar van is titelverdediger Lars van der Haar, die op sensationele wijze de Koppenbergcross won, voor Iserbyt. Ook Laurens Sweeck weet wat het is om Iserbyt te verslaan, die in Maasmechelen won.

Lars van der Haar
Lars van der Haar

Een andere grote uitdager is Michael Vanthourenhout. De Belg is zeer constant dit seizoen en won vorig jaar de Wereldbeker van Namen. Een specialist op dit circuit dus. Quinten Hermans heeft dit seizoen al mooie dingen laten zien en het parcours bovenop de Citadel zal hem eveneens liggen. Dat de Belgen met een enorm machtsblok aan de start staan is wel duidelijk, want ook jongens als Daan Soete, Jens Adams, Niels Vandeputte en Toon Vandebosch zijn niet uit te vlakken. Daartegenover zet Nederland outsiders als Joris Nieuwenhuis en David van der Poel, ook al hebben zij niet de ideale voorbereiding gehad.

Wordt het dan slechts een tweestrijd tussen België en Nederland? Het is moeilijk echte favorieten bij andere landen op te noemen. Wereldkampioen Tom Pidcock doet niet mee. Hij is de enige echte kanshebber buiten de Lage Landen. Daarna komen we al snel uit bij Kevin Kühn, de 24-jarige Zwitser die zesde werd in de Wereldbeker van Maasmechelen. Spanjaar Felipe Orts Lloret is ook in goede vorm en zal een mooie ereplaats willen opstrijken.

Odds EK veldrijden elite mannen 2022

Lars van der Haar - Bet365: 2,10
Eli Iserbyt - Bet365: 3,00
Quinten Hermans - Bet365: 4,00
Laurens Sweeck - Bet365: 9,00
Michael Vanthourenhout - Bet365: 10,00

Bij Bet365 ontvang je een welkomstbonus van 100 euro, bij Jacks een welkomstbonus van 50 euro!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Zoek je meer interessante wedtips? Bezoek dan Sportbookies.nl.

TV EK elite mannen 2022

Het toetje van het EK veldrijden in Namen wordt natuurlijk uitgezonden op Eurosport. Op Eurosport 1 begint de uitzending om 15.00 uur, maar ook op de Eurosport Player is de koers te volgen, waar je al om 14.50 uur kan beginnen met kijken. De Belg zendt het EK ook uit, waar men de mannenrace kan volgen vanaf 14.30 uur op Eén.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws