Voorbeschouwing X2O Trofee Herentals 2021 | Van Aert op herhaling in thuiscross? Veldrijden
Veldrijden

Voorbeschouwing X2O Trofee Herentals 2021 | Van Aert op herhaling in thuiscross?

Voorbeschouwing X2O Trofee Herentals 2021 | Van Aert op herhaling in thuiscross?

Voor de tweede keer staat de X2O Trofee-veldrit in Herentals op het programma. Een thuiswedstrijd voor Wout van Aert, die hij ongetwijfeld winnend zal willen afsluiten. In de Leiderstrui nam de race onder de loep.

Praktische informatie X2O Trofee Herentals 2022

In dit artikel

  • Laatste winnaars
  • Parcours, weer en tijden
  • Favorieten
Laatste winnaars X2O Trofee Herentals 2022

2021 Wout van Aert / Ceylin del Carmen Alvarado

Parcours, weer en tijden X2O Trofee Herentals 2022

Smaakmaker van het parcours in Herentals is ongetwijfeld de Skiberg, een heuvel die de renners tweemaal moeten bedwingen. De naam zegt het al: in het verleden kon hier geskied worden, maar anno 2022 dient de Skiberg vooral als obstakel voor mountainbikers. De afdaling van deze heuvel kan spectaculair zijn, zo zagen we afgelopen jaar.

Voorbeschouwing X2O Trofee Herentals 2021 | Van Aert op herhaling in thuiscross?

Weer
Op de dag zelf schijnt er volgens Buienradar een aangenaam zonnetje in Herentals, maar de dagen op voorhand zal het redelijk wat regenen in de Lage Landen. Zodoende krijgen we een redelijk vettige omloop.

Voorbeschouwing X2O Trofee Herentals 2021 | Van Aert op herhaling in thuiscross?

Tijden
Start vrouwen: 13.45 uur
Finish vrouwen: 14.30 uur
Start mannen: 15.00 uur
Finish mannen: 16.00 uur

Favorieten mannen X2O Trofee Herentals 2022

Wout van Aert zal erop gebrand zijn om net als vorig jaar deze wedstrijd in Herentals op zijn naam te schrijven. De renner van Jumbo-Visma is namelijk geboren in de plaats in de Kempen en werkt er ook nog regelmatig zijn trainingen af.

Bij voorlopige afwezigheid van Mathieu van der Poel kunnen we Tom Pidcock logischerwijs bombarderen tot schaduwfavoriet. Pidcock maakte afgelopen zondag in Hulst een einde aan de zegereeks van Van Aert en zal erop gebrand zijn om dit kunstje in Herentals te herhalen.

Voorbeschouwing X2O Trofee Herentals 2021 | Van Aert op herhaling in thuiscross?
Wout van Aert en Tom Pidcock: topfavorieten in Herentals

Wie ook tul zal zijn op de zege, is Eli Iserbyt. De coureur van Pauwels Sauzen-Bingoal kwam de jongste crossen aardig in de buurt van de mannen die ook op de weg het mooie weer maken, en wat zou hij het tof vinden om Van Aert en Pidcock een keer voor te blijven.

En dan zijn er nog de jongens die zo nu en dan op het podium staan of daar dicht bij in de buurt. Weten Lars van der Haar, Toon Aerts, Quinten Hermans, Michael Vanthourenhout, Laurens Sweeck en/of Corné van Kessel op een topdag zelfs de grote jongens te bedreigen?

Favorieten vrouwen X2O Trofee Herentals 2022

Het zal u niet verrassen dat we Lucinda Brand bovenaan onze lijst hebben gezet. De wereldkampioene verkeert in bloedvorm en schrijft de ene na de andere cross op haar naam. Met haar inhoud is ze in staat om de tegenstand in de slotronde keer op keer te versmachten.

Denise Betsema is één van de dames die het Brand keer op keer moeilijk probeert te maken en daar ook wel eens in slaagt. Vaak komt zij terecht op plek twee of drie, zit de winst er een keertje in?

Voorbeschouwing X2O Trofee Herentals 2021 | Van Aert op herhaling in thuiscross?
Puck Pieterse en Ceylin del Carmen Alvarado, kopvrouwen bij Alpecin-Fenix

Ceylin del Carmen Alvarado won vorig jaar in Herentals en het zal haar er veel aan gelegen zijn om dit jaar opnieuw in de buurt te komen van de eerste plaats. Bij de vorige X2O-cross in Baal maakte ze het Brand heel moeilijk, dat moet genoeg vertrouwen geven voor deze race.

Annemarie Worst is bezig aan een zeer goede periode. Bij haar laatste vier races eindigde ze bij de bovenste vier, een plek die ze ook in Herentals zal ambiëren. Tot slot benoemen we ook Sanne Cant, Maghalie Rochette en Yara Kastelijn voor een plaats bij de bovenste vijf.

TV X2O Trofee Herentals 2022

Net als alle andere X2O-crossen kun je ook voor die van Herentals terecht bij Sporza (op één, vanaf 13.45 uur) en Eurosport (op het hoofdkanaal en de Player, vanaf 13.40 uur).

Tom van der Salm (Twitter: @TomvanderSalm) | e-mail: t.vandersalm@indeleiderstrui.nl)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws