Vos is terug: wereldkampioene boekt na spannende strijd eerste zege van crosswinter in Kortrijk Veldrijden
Veldrijden

Vos is terug: wereldkampioene boekt na spannende strijd eerste zege van crosswinter in Kortrijk

Vos is terug: wereldkampioene boekt na spannende strijd eerste zege van crosswinter in Kortrijk

Marianne Vos heeft haar slag weten te slaan in de X2O Trofee-cross van Kortrijk. De renster van Jumbo-Visma was de beste in een mooie strijd tussen vier Nederlandse topvrouwen in de Urban cross. Het is een bijzondere zege voor Vos, die op deze manier haar eerste zege van deze crosswinter wist te boeken.

Zoe Backstedt schoot als een komeet uit de startblokken, met wereldkampioene Vos en de Belgisch kampioene Cant in haar spoor. Ceylin del Carmen Alvarado had het beduidend moeilijker; zij dook als pakweg 25e het veld in. Zij moest in de beginfase dus al aan een kleine achtervolging beginnen in de straten van Kortrijk.

Backstedt hield in de openingsronde haar koppositie opvallend goed vast, terwijl drievoudig winnares in Kortrijk, Lucinda Brand, zich achter de Britse meldde. Vanuit die positie pakte Brand aan het eind van de eerste ronde over, om vervolgens samen met Vos een gaatje te slaan op de concurrentie.

Strijd tussen Nederlandse toppers in Kortrijk

Even later sloot ook Betsema aan, terwijl Alvarado vanuit haar slechte positie ook aanstalten maakte naar voren. Met deze vier Nederlandse topvrouwen leken we het tweede kwart van de wedstrijd aan te vatten, waarin de rest van de wedstrijd wel eens in een plooi zou kunnen vallen.

Brand werd wat teruggeslagen door een valpartij, waarna een lekke band helemaal voor een terugslag zorgde. De drie dames voor haar waren niet direct van plan om te wachten en zo groeide het verschil zienderogen. Brand moest op die manier voor het eerst genoegen nemen met een verlies in Kortrijk.

Alvarado schudde in de slotfase eens goed aan de boom, waar Betsema het direct moeilijk mee had. Vos bleef haar opponente goed volgen, waardoor het uitliep op een sprint-a-deux. Alvarado ging vroeg aan, maar Vos wist haar te remonteren en boekte zo haar eerste zege van deze crosswinter.

Uitslag X2O Trofee Kortrijk 2022

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws