Vos verschalkt Brand en Betsema in Rucphen na zeer spannende slotfase Veldrijden
Veldrijden

Vos verschalkt Brand en Betsema in Rucphen na zeer spannende slotfase

Vos verschalkt Brand en Betsema in Rucphen na zeer spannende slotfase

Marianne Vos heeft de eerste Wereldbekercross in Rucphen op haar naam geschreven. De renster van Jumbo-Visma rekende na een zeer intense laatste ronde af met Lucinda Brand.

Het was Vos die als eerste de Noord-Brabantse weide indook en er meteen duchtig de pees oplegde. Ook Brand, doorgaans niet zo'n superstarter, was snel weg. Zij moest meteen in de achtervolging op de geelzwarte rivale. Fem van Empel en Puck Pieterse volgden, terwijl de rest al vanaf bocht één op achtervolgen aangewezen werd.

Vos knalde letterlijk over het parcours in haar Brabant, maar de regenboogtrui van Brand plakte vast in haar wiel. Aan het einde van ronde één kregen we de overname: Brand nam over van Vos, terwijl Pieterse en Van Empel op dat moment al blij waren dat ze in het wiel zaten. Denise Betsema moest door een fout in de eerste ronde in de achtervolging, zij bevond zich met Annemarie Worst en Inge van der Heijden op een tiental seconden van de koploopsters.

Betsema erop en erover

Brand en Vos bleven om en om doorbeuken, waardoor Pieterse en Van Empel op een gegeven moment toch wat ruimte prijs moesten geven. Voor de renster van Alpecin-Fenix werd dit nog eens versterkt door wat materiële problemen. Toch weerden de jonge wolven zich kranig; ze vochten zich terug tot het wiel van de oudere vossen.

Bij het ingaan van de vierde ronde viel het wat stil vooraan, waardoor Betsema en Worst op de finishstrook de aansluiting konden maken. Die eerste aarzelde niet en nam direct het heft in handen vooraan. Betsema trok één ronde volop door en loste daarmee Pieterse en Worst, maar zag nog altijd Brand en Vos pal op het wiel als ze omkeek.

Vos doet het ronde eerder dan gedacht

Die drie maakten er een interessante slotfase van, maar écht wegrijden bleek een lastige zaak. Vos leek haar koers goed in te delen: de renster van Jumbo-Visma zat constant in plek twee en wist dat ze met haar snelle sprint altijd nog een wapen in handen heeft.

Vos begon er eerder aan dan gedacht: al in de voorlaatste ronde gooide ze het tempo de lucht in, waarop de concurrentie direct alle zeilen moest bijzetten. Hiermee loosde ze direct de jongere dames in de kopgroep, enkel Betsema en Brand konden hun karretje aanhaken.

Bij het ingaan van de laatste ronde zette Brand haar joker in, maar Vos week geen moment van het wiel van haar directe opponente. In de sprint rondde Vos het vervolgens vakkundig af, na een zeer intense laatste ronde.

Uitslag Wereldbeker Rucphen 2021 vrouwen

1. Marianne Vos
2. Lucinda Brand ''

3. Denise Betsema + 0.08
4. Fem van Empel + 0.17
5. Puck Pieterse + 0.19
6. Annemarie Worst + 0.44

7. Shirin van Anrooij + 1.16
8. Sanne Cant + 1.39
9. Eva Lechner + 1.38
10. Inge van der Heijden + 1.40


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws