Winnares Vos blij met zege na intens spektakelstuk: 'Het was hard tegen hard' Veldrijden
Veldrijden

Winnares Vos blij met zege na intens spektakelstuk: 'Het was hard tegen hard'

Winnares Vos blij met zege na intens spektakelstuk: 'Het was hard tegen hard'

Na de kleine teleurstelling van vorige week in Val di Sole kon Marianne Vos in eigen land haar fout goedmaken. Dat deed de Tilburgse met verve, al ging het absoluut niet van harte in Rucphen.

Vos begon de wedstrijd zeer sterk, keek vervolgens even de kat uit de boom, om het in de laatste twee rondes weer wat lastiger te maken. Enkel Lucinda Brand volgde en dit leverde een zeer spannende laatste wedstrijdfase op. 'Het was hard tegen hard, Lucinda zette heel goed druk op mij', klonk het bij Vos na afloop voor de camera.

Bijna overkwam de renster van Jumbo-Visma hetzelfde als vorige week: een fout in de laatste bocht. 'Ik wilde er voorbij, maar schoot uit mijn pedaal. Ik moest goed zoeken en vervolgens was het alles op alles tot de finish', zegt Vos, die Brand in een lange sprint voor wist te blijven. 'Val di Sole schoot echter niet door mijn hoofd. Ik had mijn blik op Lucinda en de finish.'

Vos bracht haar complimenten over aan de organisatie in West-Brabant in het flashinterview. 'De atmosfeer was, ondanks het ontbreken van publiek, prachtig. Het is heel mooi om hier in eigen land te winnen.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws