Warlop zet zich na B&B-echec ferm in de etalage door ten koste van Vanmarcke BK strandracen te winnen Veldrijden
Veldrijden

Warlop zet zich na B&B-echec ferm in de etalage door ten koste van Vanmarcke BK strandracen te winnen

Warlop zet zich na B&B-echec ferm in de etalage door ten koste van Vanmarcke BK strandracen te winnen

Jordi Warlop mag zich één jaar lang Belgisch kampioen strandracen noemen. De renner zonder contract reed zichzelf in Bredene nog eens ferm in de etalage door Sep Vanmarcke te kloppen in een sprint-a-deux.

Geen veldrit op deze donderdag, maar desondanks mochten de Belgische wielerfans zich toch opmaken voor koers. In Bredene stond namelijk het BK strandracen op het programma, een discipline die de laatste jaren meer en meer aan populariteit wint. Onder meer Tim Merlier, Jasper Philipsen, Vanmarcke, Tim Declercq en Yves Lampaert stonden er aan de start.

Om 13.45 uur werd er afgevlagd voor 54 kilometer koers over de Vlaamse stranden. De eerste die een versnelling plaatste was Quick Step-coureur Bert Van Lerberghe, die even later aansluiting kreeg van Warlop. Warlop is nog zoekende naar een contract voor 2023 na het echec rondom zijn ploeg B&B Hotels en kon zich op deze manier nog eens in de kijker rijden.

WorldTour-toppers bepalen de koers

Na één ronde was het deelnemersveld al in stukken en brokken uiteen geslagen. Vanmarcke was één van de mannen die vooraan voor de nodige schifting zorgde, terwijl Van Lerberghe zich ook bleef roeren. Uiteindelijk ontstond er een groepje van vier koplopers, met Vanmarcke, Van Lerberghe, Warlop en Thomas Joseph. Titelverdediger Timothy Dupont, Merlier en Lampaert: zij leken met nog twee rondes te gaan in het zand te bijten. Letterlijk en figuurlijk, want Lampaert kwam samen met Declercq ten val.

Vooraan was het Warlop die de debatten opende, maar Van Lerberghe liet dat niet zomaar gebeuren. Ook Vanmarcke maakte de oversteek, wat betekende dat Joseph het niet meer vol kon houden. Even later moest ook Van Lerberghe afhaken door een lekke band, wat een flinke opdoffer was voor de sterk rijdende man van Quick Step.

Warlop en Vanmarcke maakten er vervolgens een duel op het scherpst van de snede van, waarbij een sprint tussen de twee uitkomst moest bieden.

Uitslag BK strandracen 2022

1. Jordi Warlop
2. Sep Vanmarcke
3. Bert Van Lerberghe


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws