Zonneveld krijgt in 'Milaan-Sanremo van strandracen' om zijn oren van 'Alpesientjes' Sinkeldam en Rickaert Wielrennen
Wielrennen

Zonneveld krijgt in 'Milaan-Sanremo van strandracen' om zijn oren van 'Alpesientjes' Sinkeldam en Rickaert

Zonneveld krijgt in 'Milaan-Sanremo van strandracen' om zijn oren van 'Alpesientjes' Sinkeldam en Rickaert

Ramon Sinkeldam heeft zaterdag de prestigieuze strandrace Egmond-Pier-Egmond weten te winnen. De coureur van Alpecin-Deceuninck klopte Rick van Breda, terwijl zijn Belgische ploegmaat Jonas Rickaert de derde plek wist op te eisen. AD-columnist Thijs Zonneveld eindigde als vijfde.

Zonneveld was daags voor de koers aanwezig bij een heuse persconferentie, ook in het kader van de welbekende halve marathon op zondag. 'Voor mij is Egmond dé klassieker van het jaar. Een gewaagde uitspraak, maar het voelt een beetje als de Milaan - Sanremo van het strandracen. Er kan heel veel fout gaan en het wordt op één of twee momenten beslist', aldus de man die deze winter constant goed rijdt in de strandwedstrijden.

En zo bleek het inderdaad te zijn voor de nummer vijf van de koers. 'Het was weer laagvliegen, van Egmond naar de Pier en terug. Heen hadden we het met BEAT goed voor elkaar, terug kregen we ‘m om onze oren van de Alpesientjes', verwees hij ludiek naar Sinkeldam en Rickaert.

Sinkeldam zeer tevreden met klinkende zege in Egmond-Pier-Egmond

De winnaar van de koers was uiteraard content. 'Het was een heel zware wedstrijd. Het was vanaf het begin volle bak koers. Ik zat in een groepje achter drie koplopers. We sloten pas na Wijk aan Zee op de terugweg aan bij de mannen. Ik ben bij Castricum samen met Van Breda, die ook supersterk was, weggereden. Jonas kwam nog aansluiten, maar dat kostte hem veel energie waardoor hij niets meer over had voor de sprint. Ik klopte Rick vervolgens op de Boulevard', citeerde CyclingOnline Sinkeldam.

De Nederlander van Alpecin-Deceuninck toonde daarmee zijn vorm. 'Ik ben met mijn gezin naar Morera geweest. Ik wist dat ik me goed voelde, maar ze rijden allemaal zo hard dat het strand geen garantie is voor successen. Dus ben ik heel blij met de overwinning in Egmond', klonk het uit de mond van de winnaar in het kustdorp.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws