'Diesel' Brand kan leven met plek twee achter 'Ferrari' Vos: 'Werkt niet in mijn voordeel' Veldrijden
Veldrijden

'Diesel' Brand kan leven met plek twee achter 'Ferrari' Vos: 'Werkt niet in mijn voordeel'

'Diesel' Brand kan leven met plek twee achter 'Ferrari' Vos: 'Werkt niet in mijn voordeel'

Lucinda Brand haalde de hele trukendoos hopen en gooide al haar power in de strijd in Rucphen, maar moest uiteindelijk alsnog de duimen leggen voor grote concurrente Marianne Vos. 'Ik heb er alles aan gedaan', klonk het bij de renster uit Dordrecht.

In de laatste rondes zette Brand alles op alles om haar directe opponente te lossen, maar de twee gingen samen de laatste lijn in. Daar bleek Vos de snellere. 'Het was een diesel tegen een Ferrari, dat werkt niet echt in mijn voordeel', lachte Brand na afloop in het flashinterview.

Het realisme overheerste bij Brand. 'Ik heb er alles aan gedaan om te winnen, maar moet gewoon tevreden zijn met deze plek twee.' Op een parcours als dat in Rucphen was het voor een renner met haar kwaliteiten ook moeilijk om het verschil te maken, beseft Brand. 'Het was explosief, cross aan een hoge snelheid. Heel anders dan andere races, dat maakte het ook wat tactischer.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws