Worst de beste in Exact Cross Sint-Niklaas, Brand en Alvarado eindigen ook op het podium Veldrijden
Veldrijden

Worst de beste in Exact Cross Sint-Niklaas, Brand en Alvarado eindigen ook op het podium

Worst de beste in Exact Cross Sint-Niklaas, Brand en Alvarado eindigen ook op het podium

Annemarie Worst heeft de Waaslandcross van Sint-Niklaas naar zich toe weten te trekken. De dame van 777 reed twee rondes voor het einde weg van haar concurrentes en mocht na een korte solo de handen in de lucht gooien. Lucinda Brand en Ceylin del Carmen Alvarado mochten mee op het podium.

Met de Exact Cross in Sint-Niklaas werd het voorlaatste veldritweekend van 2022/2023 afgeschoten. Tenminste, dat zou de bedoeling zijn. Het startschot werkte namelijk niet en dit zorgde ervoor dat alle rensters beduusd op de startlijn bleven staan. De vragende blikken richtten zich op de schutter van dienst, die zich verontschuldigde en een nieuwe start voorstelde. Het leverde hilarische beelden op.

Brand kent goede start in Sint-Niklaas

Toen ze eenmaal echt vertrokken waren, bleek Brand goed bij de les te zijn. De dame van Baloise Trek Lions heeft wel eens moeite met een eerste ronde, maar dat was in Sint-Niklaas absoluut niet het geval. Alvarado en Worst vonden aan het eind van de eerste ronde de aansluiting en zo kregen we alsnog het verwachte trio op kop.

Wegrijden bleek lastiger dan gedacht op de niet al te lastige omloop en zo kwamen ook Denise Betsema, Aniek van Alphen en Manon Bakker terug in koers. Bij het moment van aansluiting maakte Worst echter een foutje op een strook bergop en zo zaten de andere drie dames plots weer op afstand, temeer omdat Alvarado een tandje bijzette.

Lang hield de renster van Alpecin-Deceuninck dit niet vol, waarna Worst haar poging deed. De renster van 777 reed met de klap een zestal secondes weg, waarna een foutje van Brand voor een vergroting van de kloof zorgde. Worst wist haar voorsprong gauw genoeg uit te breiden naar zo'n halve minuut en daarmee was het verdict voor deze cross wel duidelijk. In de achtergrond zorgden Alvarado en Brand nog voor een juiste uitslag qua verhouding; zij mochten mee het podium op.

Uitslag Waaslandcross Sint-Niklaas 2023 vrouwen

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws