Worst hoopt op goed gevoel richting WK: 'Niet frustrerend, eerder een beetje irritant' Veldrijden
Veldrijden

Worst hoopt op goed gevoel richting WK: 'Niet frustrerend, eerder een beetje irritant'

Worst hoopt op goed gevoel richting WK: 'Niet frustrerend, eerder een beetje irritant'

Annemarie Worst staat volgend weekend als één van de Nederlandse rensters aan de start op het WK veldrijden in Fayetteville. In de Verenigde Staten zal ze proberen dicht in de buurt te komen van haar resultaten in de afgelopen twee jaar, toen ze tweemaal het zilver pakte. Ze beschikt echter niet over haar beste vorm, al wil dat volgens de 26-jarige renster niks zeggen.

In 2020 werd Worst op het wereldkampioenschap nipt geklopt door Ceylin del Carmen Alvarado en eindigde Lucinda Brand als derde. In 2021 was het diezelfde Brand die Worst acht seconden achter zich hield. Dat het in 2022 eindelijk eens voor Worst gaat zijn, lijkt op basis van dit seizoen onwaarschijnlijk. Brand is dominant in het veld en alleen Marianne Vos lijkt af en toe de betere van de twee te zijn. Toch kende Worst een sterke periode rond eind november, toen ze de Wereldbeker in Koksijde won. 'Ik hoop vooral op een goed gevoel. Dit seizoen was er voor mij eentje van ups en downs. In de periode van mijn zege in Koksijde draaide het goed, in andere periodes kon ik niet mee met de eersten. Niet frustrerend, eerder een beetje irritant. Een verklaring heb ik niet gevonden', zo geeft ze aan tegenover de organisatie van de X2O Trofee.

Worst piekert niet over voorbereiding: 'Vorig jaar werd ik nog 20e'

In de X2O Trofee bezit Worst op dit moment de derde plaats en die wil ze graag behouden, zodat ze met een goed gevoel richting het WK veldrijden kan gaan. Aanstaande zaterdag staat daar de wedstrijd in Hamme op het programma en dat zal ook haar laatste wedstrijd richting het WK zijn. Daarmee slaat ze de Wereldbekerwedstrijd in Hoogerheide (zondag) over. 'We hebben er net een stage in het Spaanse Benicasim opzitten. Daar hebben we veel op de weg getraind om nog wat progressie richting het WK te boeken. Dan is een dubbel weekend iets te veel. In de X2O Trofee hoop ik mijn derde plaats vast te houden. Op die manier wil ik voldoende uitgerust naar Amerika vertrekken.'

De laatste wedstrijd van Worst dateert van 9 januari, toen ze teleurstellend als achtste eindigde op het Nederlands kampioenschap. Alhoewel elke wedstrijd bij de vrouwen een veredeld Nederlands kampioenschap lijkt, hoopt ze in de Verenigde Staten ongetwijfeld op een beter resultaat. 'Een goede voorbereiding zegt niet alles. Vorig jaar werd ik voor het WK nog twintigste', zo klinkt het optimistisch.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws