Nederland doet niet mee aan nieuw onderdeel WK veldrijden: 'Focus op echte koersen' Veldrijden
Veldrijden

Nederland doet niet mee aan nieuw onderdeel WK veldrijden: 'Focus op echte koersen'

Nederland doet niet mee aan nieuw onderdeel WK veldrijden: 'Focus op echte koersen'

Volgend weekend wordt op 28 en 29 januari het WK veldrijden in Fayetteville verreden. In de Verenigde Staten wordt op vrijdag 28 januari echter ook geëxperimenteerd met een nieuwe wedstrijd, de 'Team Relay'. Nederland zal als één van de grote landen in het veldrijden echter niet meedoen aan dit testevent.

Bij de Team Relay zal ieder land met één man en één vrouw uit de elite-categorie aantreden. De teams worden aangevuld met twee mannen uit de beloften- of juniorencategorie én twee vrouwen uit de beloften- of juniorencategorie. Eenieder van het team rijdt één ronde. De volgorde waarin men start maakt daarin niet uit. Er zal een zogenaamde 'wisselbox' worden gemaakt, waar de renners elkaar kunnen aftikken, als in een echte estafette. Enige vereiste is dat de deelnemers aan de Team Relay ook een startbewijs hebben voor een individuele discipline op het WK veldrijden.

De Team Relay vindt echter één dag plaats voor de vrouwenwedstrijd en twee dagen voor de mannenwedstrijd. Aangezien het zo vlak voor hun hoofddoel geen prioriteit heeft voor de individuele deelnemers, laat bondscoach Gerben de Knegt weten dat Nederland afziet van deelname. 'Ik wil alle focus op de echte koersen en daarmee niemand verplichten mee te doen. Het is ook een testevent en geen officieel WK', zo laat De Knegt weten tegenover Wielerflits. België doet daarentegen wel mee, al staan zij allerminst met hun beste renners en rensters aan de start. Het lijkt dus vooral een 'test'event te worden, maar wellicht gloort er na volgend weekend hoop voor de toekomst.

Bij België staan naast Daan Soete en Alicia Frank (eliterijders), ook Niels Vandeputte en Kiona Crabbé (U23) en Kenay de Moyer en Xaydee Van Sinaey (U19) aan de start.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws