Iserbyt na Wereldbeker Tabor: 'Zat precies nog in Amerika'; Van der Haar: 'Eli was de beste' Veldrijden
Veldrijden

Iserbyt na Wereldbeker Tabor: 'Zat precies nog in Amerika'; Van der Haar: 'Eli was de beste'

Iserbyt na Wereldbeker Tabor: 'Zat precies nog in Amerika'; Van der Haar: 'Eli was de beste'

Eli Iserbyt heeft de derde Wereldbekercross van het seizoen op zijn naam geschreven. Na de twee veldritten in de Verenigde Staten was de Belg in het Tsjechische Tabor ook de beste van het veld. De Nederlander Lars van der Haar eindigde op een fel bevochten tweede plek.

Iserbyt werd de voorbije drie jaar tweede in Tabor. De leider van het Wereldbekerklassement is dan ook tevreden dat hij er eindelijk de zege kon pakken. 'Dit is altijd een moeilijk parcours geweest op te winnen', zo citeert Sporza hem. 'Het was een klein beetje mijn zwarte beest, ik ben blij dat ik haar getemd heb. Al zat ik in het eerste deel van de cross precies nog in Amerika', zo doelt Iserbyt op de ontstane jetlag.

Dit uitte zich in een wat laconieke koershouding. 'Ik was niet attent aan het crossen.' Dit zorgde er echter niet voor dat hij verloor. Toch vindt hij dat hij moet verbeteren met het oog op wat nog komen gaat. 'De volgende wedstrijden ga ik wat anders aanpakken met het oog op het EK. Daar wil fris aan de start staan.'

Van der Haar: 'Misschien had ik eerder moeten gaan'

Iemand die minder last had van een jetlag, was Van der Haar. De renner van Baloise-Trek Lions had bewust de Wereldbeker in Fayetteville overgeslagen om beter geprepareerd aan de start te staan in Tabor. In 2021 versloeg hij Iserbyt nog, maar dit jaar strandde hij op vijf seconden van de Belg. 'De sterkste heeft gewonnen vandaag. Ik probeerde naar hem toe te rijden, maar kreeg het gat niet dicht. Hij was dus de beste. Misschien had ik eerder moeten gaan', zo stelt hij in het flashinterview.

Opvallend gegeven in de cross was dat een grote groep renners weer aan kon sluiten bij de koplopers toen ze inhielden. 'Ik voelde dat wij vieren (Iserbyt, Michael Vanthourenhout, Laurens Sweeck en Van der Haar zelf, red.) het sterkste waren deze wedstrijd, dus was ik niet bang voor de jongens die terug konden keren. Ik focuste me volledig op de laatste drie rondes en wie erbij kwam, maakte me niet uit.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws