Zesde plek voor Iserbyt op EK, maar vooral de trui voor ploeggenoot Vanthourenhout: 'Michael heeft het niet gestolen' Veldrijden
Veldrijden

Zesde plek voor Iserbyt op EK, maar vooral de trui voor ploeggenoot Vanthourenhout: 'Michael heeft het niet gestolen'

Zesde plek voor Iserbyt op EK, maar vooral de trui voor ploeggenoot Vanthourenhout: 'Michael heeft het niet gestolen'

Geen kampioenstrui of podiumplek voor Eli Iserbyt. De Vlaming moest uiteindelijk genoegen nemen met een zesde plek. Desondanks is de Belg niet helemaal ontevreden over het verreden Europees kampioenschap in het Franse Pontchateau, en dat heeft allemaal te maken met de uiteindelijke winnaar.

Want dat was Michael Vanthourenhout, ploeggenoot van Iserbyt bij zijn ploeg Pauwels Sauzen-Bingoal. 'Ik heb de eerste ronden nog met hem gesproken. En hij gaf een goede indruk. Uiteindelijk hebben we de juiste beslissing genomen en ben ik blij dat hij het heeft kunnen afmaken', aldus Iserbyt in een flashinterview na de finish tegenover Sporza.

Iserbyt tevreden met het werk van de Belgische selectie

Zo stemde Iserbyt enigszins zijn koers af op Vanthourenhout, die zijn Europese titel met een jaar verlengde. Mede doordat Iserbyt een gat liet vallen, kon Vanthourenhout de eerste kloof slaan. 'Hij heeft het zeker niet gestolen, ik zag dat hij het kon afmaken. Met de hele Belgische ploeg en Pauwels Sauzen-Bingoal hebben we het goed gedaan.'

Zo was de winnaar gevlogen. Iserbyt kon vervolgens niet aanhaken bij de achtervolgers, waar hij niet meteen een oorzaak voor had. 'Het was heel zwaar, zeker door de vele regenbuien. Het parcours veranderde constant. Het was voor mij zaak om geen pech te krijgen. Maar dat is bijzaak, de trui is hoofdzaak.

Ook ploegleider Jurgen Mettepenningen zeer tevreden

Ook de ploegleider van Iserbyt en Vanthourenhout bij Pauwels Sauzen-Bingoal, Jurgen Mettepenningen, was meteen na de finish in zijn nopjes. 'Dit is fantastisch. Ik moet ook alle Belgen feliciteren, want zij hebben fantastisch gereden. Dat Vanthourenhout stand kon houden, is een huzarenstukje. Hij maakte bijna geen fouten en dan kan je Europees kampioen worden.

Ook over Iserbyt had de manager bemoedigende woorden. 'Ook hij verrichte fantastisch werk. Hij heeft mede de koers bepaald. Het is mooi om te zien dat wij laten zien dat wij een ploeg zijn.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws