Zonder Van Empel en Pieterse wint Brand oppermachtig moddercross Dublin, worstelende Alvarado tweede Veldrijden
Veldrijden

Zonder Van Empel en Pieterse wint Brand oppermachtig moddercross Dublin, worstelende Alvarado tweede

Zonder Van Empel en Pieterse wint Brand oppermachtig moddercross Dublin, worstelende Alvarado tweede

Lucinda Brand (Baloise Trek Lions) heeft in Dublin de vijfde manche in de Wereldbeker op haar naam geschreven. In de moddercross was de Nederlandse beduidend sterker dan de concurrentie en kwam solo over de streep. Ceylin del Carmen Alvarado (Alpecin-Deceuninck) was de enige die Brand nog enigszins kon volgen, maar moest genoegen nemen met plek twee.

Zonder de toppers Fem van Empel, Puck Pieterse en Shirin van Anrooij waren de ogen gericht op de twee andere Nederlandse kleppers: Del Carmen Alvarado en Brand. De twee kregen in de Ierse hoofdstad een zwaar parcours voorgeschoteld, daar het parcours door de regen er erg modderig bij lag.

De beste start had een andere Nederlandse: Leonie Bentveld (Pauwels Sauzen-Bingoal) draaide als eerste het veld in. Achter haar een Britse: Zoe Backstedt (Canyon/SRAM) was ook scherp en liet zich niet verrassen. Toch was het Brand die de gaskraan al in de eerste ronde open draaide: de Zuid-Hollandse kwam met een handvol seconden voorsprong na een ronde over de streep, in het voordeel van Alvarado, Backstedt en Marie Schreiber (SD Worx)

Brand legt zich plat, Alvarado herstelt zich

Alvarado worstelde zichtbaar met de Ierse ondergrond. De leider in de Wereldbeker herpakte zich echter wel, maar bleef lange tijd steken op enkele meters van het achterwiel van Brand. Die maakte op haar beurt weinig foutjes, legde zich op het asfalt plat over het stuur en zorgde hierdoor voor een zware achtervolging voor Alvarado.

Die achtervolging zou uiteindelijk niet stoppen. Het waren slechts enkele meters die Alvarado te kort kwam, maar helemaal in het wiel kwam de Rotterdamse niet. Ster nog, Brand bouwde haar voorsprong steeds meer uit. Met een stevig tempo was haar voorsprong na een half uur koers rond de twintig seconden.

Alvarado reed zich nog eens de doeken in, waardoor haar achtervolgster op plek drie, Backstedt, iets dichterbij kon komen. Ondanks wat foutjes wisselden de posities vooraan niet. Brand was zorgeloos op weg naar haar eerste seizoenszege in het veld, Alvarado kwam vervolgens binnen op plek twee. De nog maar 19-jarige Backstedt werd derde.

Uitslag Wereldbeker Dublin vrouwen 2023

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws