Velofilie Podcast | 'We mogen niet meer uitsluiten dat Van der Poel ooit de Tour wint' Velofilie Podcast
Velofilie Podcast

Velofilie Podcast | 'We mogen niet meer uitsluiten dat Van der Poel ooit de Tour wint'

Velofilie Podcast | 'We mogen niet meer uitsluiten dat Van der Poel ooit de Tour wint'

Vive le Tour! De Ronde van Frankrijk is in volle gang en wat een drama hebben we al mogen en moeten aanschouwen. Tranen, valpartijen, bloed, opi en omi.. het houdt maar niet op. Er is echter altijd een baas boven baas en die titel moeten wij aan Mathieu van der Poel geven.

Bij de Velofilie Podcast zijn we namelijk laaiend enthousiast over de wereldkampioen allesfietsen. Presentator Kamiel Reckman voorop: 'Hij rijdt werkelijk waar de tijdrit van zijn leven. Het was volgens hem één van zijn beste dagen op een fiets. Hij houdt gewoon stand en hij wordt vijfde(!) in een tijdrit over 27 kilometer, terwijl hij voor de tweede keer dit jaar op een tijdritfiets zit.'

In de Leiderstrui-redacteur Wesley van Bavel doet nog een schepje bovenop de adoratie van Kamiel. 'Mathieu besluit een keer een tijdrit goed te willen rijden en hij klopt bijna de hele wereldtop. Als hij straks nog gaat bedenken dat hij een keertje de Tour wil winnen, dan denk ik dat we dat vanaf nu niet meer kunnen uitsluiten. Hij moet het zelf natuurlijk wel willen, dat is nog wel een vraagteken.' Kamiel plaatst wel zijn kanttekeningen: 'Hij moet wel nogal wat gewicht verliezen...Als hij onder de zeventig kilo wil komen moet hij daar zoveel voor gaan laten...'

Luister Tourbeschouwing E2 Velofilie Podcast: Hoe mooi kan koers worden? - Powered by In de Leiderstrui

Hoewel we natuurlijk allemaal van fan van Van der Poel zijn, zijn er ook nog andere onderwerpen aan bod gekomen. De comeback van Mark Cavendish en de kratjes bier, maar bovenal de heerlijke chaos die plaatsvindt in de Tour de France. Alle concurrenten van Tadej Pogacar zijn gebaat bij een chaotische wedstrijd. Hoe gaat dat zich uiten in de wedstrijd? En wat gaat Jumbo-Visma doen nu blijkt dat Primoz Roglic toch niet kan strijden tegen de besten? Dit allemaal in de Velofilie Podcast!

Eerste bergetappe Tour: Woods, Izagirre en Barguil zijn outsiders


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws