Indrukwekkende reportage over Van Vleuten: 'Moet er niet gesloopt uitzien' Vrouwenwielrennen

Indrukwekkende reportage over Van Vleuten: 'Moet er niet gesloopt uitzien'

Door Bram van der Ploeg 29 januari 2020 | 12:52


Annemiek van Vleuten heeft in een reportage van Mitchelton-Scott over haar een opvallende openbaring gedaan. De wereldkampioene bij de vrouwen vertelt namelijk dat ze zichzelf moest opmaken bij het avondeten op trainingskamp, zo moe was ze.

Op het trainingskamp van Mitchelton-Scott, waar Van Vleuten met de mannenploeg meereed, herinnert ze zich de moeilijke tijden. Het ging er af en toe zo hard aan toe dat ze niks meer kon met haar lichaam, maar de Nederlandse is een doorzetter: 'Ik dacht toen dat ik echt iets met mijn haar moest doen en wat goede make-up gebruiken. Ik moet er niet helemaal gesloopt uitzien. Anders zouden ze me de volgende dag niet laten meerijden', vertelt ze lachend.

Lees ook:
Van Vleuten: ‘Werd voorbij gereden door hobbyisten met een mountainbike’
Gespot op Strava: KOM's, 190 km solo en 'Empty the tank' voor Van Vleuten
Van Vleuten enige die Bernal volgt: 'Nooit een vrouw gezien die dat kan'

In de reportage komen vooral ook veel mensen rond Van Vleuten aan het woord. En die zijn louter lovend over de trainingsarbeid, de fysieke gesteldheid en het karakter van de Nederlandse. We zien een mooi blikje achter de schermen tijdens het trainingskamp. Daarin zien we bovendien hoe Van Vleuten iedere dag tegen de grens aan reed. 'Annemiek is waarschijnlijk één van de meest hardwerkende en gepassioneerde mensen die ik ooit heb ontmoet.' Was getekend: Adam Yates. 

De reportage over Van Vleuten, met de naam One of the guys, kun je hieronder bekijken:

(Foto: Strava Van Vleuten)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws