Van der Breggen beëindigt carrière na 2021, Van den Broek-Blaak in 2022 Vrouwenwielrennen

Van der Breggen beëindigt carrière na 2021, Van den Broek-Blaak in 2022

Door Wilbert van der Velde 10 mei 2020 | 15:30


Anna van der Breggen en Chantal van den Broek-Blaak hebben het einde van hun wielercarrière aangekondigd. Aan de NOS laten zij weten respectievelijk in 2021 en 2022 te stoppen met fietsen en ploegleider bij hun huidige ploeg Boels-Dolmans te worden.

Hoewel beide vrouwen nog maar dertig jaar zijn en nog volop presteren in het vrouwenpeloton, hebben ze besloten om het einde van hun loopbaan aan te kondigen. Voor Van der Breggen heeft het voornamelijk te maken met de motivatie, die voor de kleinere wedstrijden minder is geworden. 'Voor de Olympsiche Spelen ben ik nog echt heel gemotiveerd, maar dat is soms ietsje minder voor de andere wedstrijden. En ik vind dat je als topsporter echt die motivatie moet hebben, vanuit het diepste moet voelen: ik wil winnen.'

Van den Broek-Blaak gaat in tegenstelling tot Van der Breggen een halfjaartje langer door en dat heeft te maken met haar geliefde voorjaar, waar ze dan graag nog een keer wil presteren. Toch beëindigt ze haar loopbaan relatief vroeg. 'Ik wil echt stoppen op het hoogste niveau, dus wanneer stop je dan? Dat is een lastige keuze, maar ik denk dat dit een heel mooi moment is.' (Foto: ProShots)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws