Healy - met opvallend kapsel! - triomfeert na knappe solo in slotrit Slovenië, Aleotti verzekert zich van eindzege Wielrennen
Wielrennen

Healy - met opvallend kapsel! - triomfeert na knappe solo in slotrit Slovenië, Aleotti verzekert zich van eindzege

Healy - met opvallend kapsel! - triomfeert na knappe solo in slotrit Slovenië, Aleotti verzekert zich van eindzege

Ben Healy heeft op knappe wijze de slotrit in de Ronde van Slovenië gewonnen. De Ier van EF Education-EasyPost zag zijn aanvalslust beloond worden nadat hij zich de gehele dag al had geroerd. De eindzege ging naar klassementsleider Giovanni Aleotti (BORA-hansgrohe).

De laatste etappe in de Sloveense rittenkoers - Slovenië zelf zou als land later op de dag moeten voetballen tegen Denemarken (op het EK) - was er eentje die nog het nodige teweeg kon brengen. Nadat Bilbao op dag vier had toegeslagen was zijn achterstand op geletruidrager Aleotti nog maar twaalf seconden. En de slotrit bevatte nog twee venijnige klimmetjes in helft twee van de tocht!

In de vlakke aanloopfase ontstond een eerste kopgroep, met daarbij enkele bekende namen. Onder anderen Nikias Arndt (Bahrain Victorious), Alessandro De Marchi (Jayco-AlUla) en Alexander Kristoff (Uno-X) mengden zich in de vlucht. De kopgroep zag de voorsprong op de eerste klim van de dag echter als sneeuw voor de zon slinken. Vanuit het peloton werd er stevig aangevallen, onder meer door Ben Healy (EF Education-EasyPost), Pello Bilbao (Bahrain Victorious) en Paul Double (Polti-Kometa). Het gat dichten op de kopgroep lukte nog niet, stevig in de buurt komen alleszins wel.

Het was dan ook inderdaad op de laatste klim van de dag, met de top op ongeveer zeven kilometer van de aankomst, dat de beslissing viel. Er werd stevig doorgetrokken, met een doorlopende slinger aan demarrages. Healy probeerde het héél vaak, evenals Jhonatan Narváez (INEOS Grenadiers). Niemand wist echter definitief weg te geraken. Of toch wel...? Op drie kilometer van de aankomst was het wederom Healy die er nog eens een paar stevige snokken aan gaf. En met succes! De Ier wist uit de greep te blijven van de aankomende groep, die op het einde toch nog met rasse schreden dichterbij kwam. Ze kwamen daar echter te laat. De eindzege van Aleotti kwam niet meer in gevaar.

Uitslag etappe 5 Ronde van Slovenië 2024

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws