Deense Price-Pejtersen domineert beloftentijdrit, Hoole pakt brons voor Nederland Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Deense Price-Pejtersen domineert beloftentijdrit, Hoole pakt brons voor Nederland

Deense Price-Pejtersen domineert beloftentijdrit, Hoole pakt brons voor Nederland

De tijdrit voor beloften bij mannen op het EK tijdrijden in Trento is gewonnen door Johan Price-Pejtersen. De Deen, die onder contract staat bij Uno-X Pro Cycling Team, bleef Søren Wærenskjold en Daan Hoole voor, die genoegen moesten nemen met zilver en brons.

Op het parcours waar ook de vrouwentijdrit gereden werd, was het al snel duidelijk dat een zeer goede richttijd op de klok stond. Johan Price-Pejtersen (Denemarken) nam afstand van de rest met zijn tijd van 25.35 minuten. De eerste Nederlandse vertegenwoordiger, Tim van Dijke, kwam daar niet bij in de buurt met een tijd van 27.53 minuten.

Ook in het vervolg kwamen veel renners niet in de buurt van de tijd van de Deen. Zo ook het supertalent Juan Ayuso (Spanje), die meer dan een minuut verloor aan de finish. De Oostenrijkse Tobias Bayer, die door een nare val afstapte in de Vuelta, verloor die tijd zelfs al bij het tussenpunt. Price-Pejtersen hield iedereen daar op ongeveer twintig seconden of meer, waar Hoole nog een prima vijfde plek bezat op 24 seconden achterstand.

De Nederlander zette die sterke tijdrit door in het tweede gedeelte en finishte in 26.09 minuten, op dat moment goed voor een tweede plaats. Toen moesten Wærenskjold en Michel Heßmann nog wel binnenkomen, die bij het tussenpunt allebei een betere tijd reden. Uiteindelijk dook de Noor met minder dan een seconde onder de tijd van Hoole, terwijl de Duitser vertraagde. Zo verzekerde Hoole zich van de bronzen medaille.

Uitslag tijdrit beloften (mannen) EK wielrennen 2021

Italiaans succes bij vrouwen, Nederland en België vertegenwoordigd in top tien

De vlakke, weinig bochtige tijdrit van 22 kilometer werd vroeg in de ochtend gestart en de Italiaanse Guazzini mocht als een van de eersten aantreden. Dat deed ze zeer goed, want ze zette sterke tijd neerzette van 29.02 minuten. Van Anrooij moest op de finish flink inleveren, haar tijd was 30.14 minuten, en wist bij binnenkomst al dat een medaille niet ging lukken. Lieke Nooijen kwam als tweede Nederlandse renster niet in de buurt van die tijd met 31.36 minuten.

In het slot moesten nog enkele kanshebbers binnenkomen. Voor België zette Shari Bossuyt een goede tijd neer van 30.00 minuten, maar daarmee greep ze naast de medailles, net als landgenote Julie De Wilde (30.16 minuten). Zij werden respectievelijk zevende en negende. De laatste renster die nog kans maakte was Ludwig, maar ook zij kon niet tippen aan de tijd van de Italiaanse. Zij pakte zilver op meer dan een halve minuut achterstand, net voor Elena Pirrone (Italië). Van Anrooij eindigde uiteindelijk op plek acht.

Uitslag tijdrit beloften (vrouwen) EK wielrennen 2021


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws