Hoofdsponsors SD Worx-Protime verlengen tot 2028, ook 'sfeermaker' Wiebes breidt drie jaar extra aan huidig contract Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Hoofdsponsors SD Worx-Protime verlengen tot 2028, ook 'sfeermaker' Wiebes breidt drie jaar extra aan huidig contract

Hoofdsponsors SD Worx-Protime verlengen tot 2028, ook 'sfeermaker' Wiebes breidt drie jaar extra aan huidig contract

De bedrijven SD Worx en Protime hebben hun contracten als hoofdsponsors van de vrouwenploeg SD Worx-Protime tot 2028 verlengd. Dat meldt de Nederlandse wielerploeg maandagmiddag via een persbericht. Ook het contract van Lorena Wiebes werd tegelijkertijd opengebroken tot 2028.

De Nederlandse formatie domineert al enkele jaren het vrouwenwielrennen en won al het WK-wielrennen, de Tour de France Femmes, twee keer Ronde van Vlaanderen, twee keer Luik-Bastenaken-Luik, drie keer Strade Bianche, twee keer het Europees kampioenschap, een keer Parijs-Roubaix, een keer Amstel Gold Race, twee keer Waalse Pijl en twee keer Gent-Wevelgem. Enkel een waanzinnige Annemiek van Vleuten of een loeisterk Lidl-Trek-blok kon SD Worx de afgelopen seizoenen bedreigen.

'Wij zijn een van de weinige topteams in het peloton die zich helemaal op het vrouwenwielrennen focust', gaat Janssen verder. 'Ik denk dat dit ook een deel van onze kracht is. Het vrouwenwielrennen zit de laatste jaren enorm in de lift. Er is veel meer aandacht voor de sport. Onze hoofdsponsors SD Worx en Protime anticiperen met ons ook op die groei voor de komende jaren.'

Lees verder onder de tweet.

Ploegleider Danny Stam zag SD Worx 'van een bescheiden talentenploeg uitgroeien tot het beste team van de wereld'

'In 2014 ben ik naar deze ploeg overgestapt. Van een bescheiden talentenploeg hebben we het team laten uitgroeien tot de beste ploeg van de wereld', vertelt sportief directeur Danny Stam, die samen met topsprintster Lorena Wiebes zijn contract verlengde tot 2028.

'Al acht jaar zijn we de nummer één op de UCI-ranking. Het is prachtig dat we in SD Worx en Protime twee partners hebben gevonden die de ambitie met ons delen om in ieder geval tot en met 2028 de nummer één van de wereld te blijven. Het is bekend; aan de top komen is moeilijk, maar aan de top blijven is nog vele malen moeilijker. Ik ben trots op wat we hebben bereikt en dankbaar naar de sponsoren in al het vertrouwen dat zij in ons hebben. De wielerploeg is een deel van mijn leven. Zeker nu het vrouwenwielrennen zich enorm ontwikkelt en de concurrentie ook steeds sterker wordt, is het een mooie uitdaging om de komende jaren het beste team te blijven.''

'Ik heb niet lang getwijfeld', reageert Wiebes op haar nieuwe overeenkomst. 'Ik voel me in deze ploeg helemaal thuis en heb ook het gevoel dat ik in deze omgeving de komende jaren nog de nodige stappen kan zetten. Het is voor mij een groot compliment dat de ploeg met mij zover in de toekomst tot en met 2028 wil samenwerken. Ik kreeg een mooi contract aangeboden, waardoor we snel een akkoord bereikten.' 'Lorena is een echte winnaar', gaat Stam verder. 'Als sprintster weet zij de nodige wedstrijden te winnen, maar we zien ook dat ze in het klassieke werk enorme stappen zet. Ze is gretig om te leren en sterker te worden. Daarnaast past ze goed in de ploeg. Vaak is zij een sfeermaker in het team.”

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news