Uitstekend nieuws voor klassementsambities BORA-hansgrohe: Giro-winnaar Jai Hindley verlengt contract Wielrennen
Wielrennen

Uitstekend nieuws voor klassementsambities BORA-hansgrohe: Giro-winnaar Jai Hindley verlengt contract

Uitstekend nieuws voor klassementsambities BORA-hansgrohe: Giro-winnaar Jai Hindley verlengt contract

Jai Hindley heeft zijn contract bij BORA-hansgrohe verlengd. De Australische klimmer, die in 2022 voor de Duitse ploeg de Giro won, blijft ook na 2024 in dienst bij BORA. Dat maakt de ploeg bekend in een persbericht. Het is nog niet duidelijk voor hoe lang Hindley heeft bijgetekend bij de ploeg van Ralph Denk.

De keuze was voor Hindley - over wie al langer geruchten gingen dat hij waarschijnlijk bij zijn huidige werkgever zou blijven, naar eigen zeggen geen moeilijke. 'Ik ben erg blij om met BORA – hansgrohe verder te gaan. Ik waardeer enorm het vertrouwen en de kansen die het team mij tot nu toe heeft gegeven, en alles wat het team voor mij heeft gedaan. Zij hebben een grote rol gespeeld in mijn carrière en ontwikkeling. Het is voor mij echt een tweede familie geworden en ik voel mij hier thuis.'

Hindley gaat in Tour knechten voor Roglic, maar gaat ook zelf weer kopman zijn in grote rondes

'Ik kan niet wachten om te blijven groeien en ontwikkelen, en mij te blijven richten op grote rondes in de toekomst, iets dat altijd belangrijk voor mij is geweest', vervolgt Hindley. We hebben dezelfde visie en ik ben dankbaar voor het vertrouwen dat ze in mij hebben gesteld om deze te verwezenlijken. Ik kan niet wachten om mijn reis hier voort te zetten.' Hindley zal in de Tour starten als meesterknecht van Primoz Roglic.

Ook ploegbaas Ralph Denk is in zijn nopjes. De Duitser ziet naast Hindley ook het aanstormende klimtalent Florian Lipowitz bijtekenen. 'Ik ben heel blij dat we Jai en Florian al vroeg hebben kunnen behouden. Beide zijn grote talenten en spelen allebei een belangrijke rol in onze langetermijnplannen voor etappekoersen. Met Jai vierden we het grootste grote ronde-succes van het team – zijn capaciteiten liggen voor de hand. We kennen het potentieel van Florian en willen dit samen stap voor stap ontwikkelen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws