Kopecky deelt 'sleutel tot succes' van SD Worx-Protime na drieklapper van Wiebes in Londen Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Kopecky deelt 'sleutel tot succes' van SD Worx-Protime na drieklapper van Wiebes in Londen

Kopecky deelt 'sleutel tot succes' van SD Worx-Protime na drieklapper van Wiebes in Londen

Lorena Wiebes wist zondag nog maar eens een kroon te zetten op haar RideLondon Classique. De Nederlandse van SD Worx-Protime behaalde in Londen haar derde zege in drie dagen en schreef zodoende ook met glans de eindzege op haar naam. Lotte Kopecky ondersteunde haar ploeggenote en mocht als derde ook nog het eindpodium op.

'Het is mooi om te finishen met een zege op de Mall in het centrum van Londen. Het team acteerde op hoog niveau dit weekend. Ik ben trots dat het me is gelukt om de hattrick van 2022 te herhalen', aldus Wiebes in een reactie via haar ploeg. 'Het is leuk om ook eens een volledig vlakke etappe te winnen. Het was bijzonder om door het centrum van Londen te rijden. Ik heb ervan genoten. De ploeg hield me de hele dag veilig voorin. In het begin was er een crash, een van mijn ploeggenotes lag erbij en haar fiets raakte mijn achterwiel. Daar ben ik aan erger ontsnapt', was Wiebes zich bewust van het geluk dat aan haar zijde was.

'Ik had mijn zinnen gezet op de hattrick. Het is altijd moeilijk om prestaties te herhalen en een hattrick is al helemaal lastig te behalen. Het helpt als je zulke sterke ploeggenoten om je heen hebt. Ik wil hen bedanken voor alles wat ze voor me gedaan hebben. Mooi ook dat we als één en drie in het algemeen klassement eindigen. Het is fantastisch dat we onklopbaar bleken in deze RideLondon', besluit de snelle dame van SD Worx-Protime.

Niet alles zat mee voor Kopecky in RideLondon Classique

'Ik ben trots op wat Team SD Worx-Protime in RideLondon heeft neergezet', vult wereldkampioene Kopecky aan. 'Het was een collectief sterke prestatie van het team. Wat ik vooral mooi vind, is hoe we elkaar kunnen vertrouwen. Dat is de sleutel van het succes. Soms zegt je instinct iets anders, maar je moet altijd je lead-out vertrouwen en volgen.'Door vertrouwen te halen uit elkaar, kun je het afmaken in zulke hectische sprints.'

'Ik ben blij met de hattrick van Lorena Wiebes', gaat de Belgische verder. 'Net voor de RideLondon was ik wat ziek geweest. Zaterdag viel ik, dus dat was niet ideaal. Op deze prestatie van het team kunnen we bouwen. Hopelijk is het de voorbode van een mooie zomer.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws