Onvervalste drieklapper voor Wiebes: Nederlandse wint ook slotrit in Londen Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Onvervalste drieklapper voor Wiebes: Nederlandse wint ook slotrit in Londen

Onvervalste drieklapper voor Wiebes: Nederlandse wint ook slotrit in Londen

Lorena Wiebes (SD Worx-Protime) heeft in Groot-Brittannië de RideLondon Classique winnend af weten te sluiten. De Nederlandse zette in de slotrit de kroon op haar driedaagse door ook die etappe te winnen: een onvervalste hattrick.

In 'de laars' sloot men de Giro d'Italia af met een relatief korte tocht doorheen hoofdstad Rome, in de RideLondon Classique deed men ook pas op dag drie - de slotdag - de hoofdstad en de plaats waarnaar de koers vernoemd is aan. Ook bij de Engelse vrouwenkoers was er een korte afsluitende etappe uitgetekend, namelijk eentje van 90 kilometer (met Londen als start- én finishplaats).

Aan het einde van de middag stapten de dames op voor hun rit, waarin het direct koers was. Veel rensters wilden meezitten in de vlucht van de dag en dat zorgde voor wat nervositeit en jammer genoeg ook een valpartij. Onder meer Cedrine Kerbaol (CERATIZIT), Maaike Boogaard (AG Insurance), Maria Confalonieri (Uno-X) en Lisa van Helvoirt (VolkerWessels) gingen tegen de grond.

Wiebes pakt nog een zege om feest compleet te maken

Letizia Paternoster (Jayco AlUla) deed ondertussen een slimme zet door de tussensprint te winnen, waardoor ze virtueel de tweede plek in het klassement pakte. Nadien duurde het nog even wat aanvallen voordat de definitieve (niet zo) vroege vlucht vertrok: Scarlett Souren (VolkerWessels) en Kaja Rysz (Lifeplus Wahoo) waren daarin present.

Zij bleken uiteindelijk een vogel voor de kat, waardoor de focus op de massasprint kon. SD Worx-Protime en Lidl-Trek namen de controle op zich, al werd het peloton nog wel opgeschrikt door een crash van Visma | Lease a Bike-renster Lieke Nooijen.

Lotte Kopecky verzorgde opnieuw een stevige lead-out voor Wiebes, die het kunstje weeral af wist te maken. Charlotte Kool (dsm-firmenich PostNL) moest andermaal tevreden zijn met een tweede plaats in de Britse koers.

Uitslag etappe 3 RideLondon Classique 2024

Results powered by FirstCycling.com

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news