Kopecky moest even wennen aan sprinten: 'Ik won de jongste tijd vooral solo' Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Kopecky moest even wennen aan sprinten: 'Ik won de jongste tijd vooral solo'

Kopecky moest even wennen aan sprinten: 'Ik won de jongste tijd vooral solo'

Lotto Kopecky schoot vrijdag uit de startblokken na een koersloze periode van een maand. De renster van SD Worx won de massasprint in de Veenendaal-Veenendaal Classic.

'Het is een mooie binnenkomer. Meteen succes in het tweede gedeelte van het seizoen. Extra fijn is het om nog eens een sprint te winnen. Dit is goed voor het vertrouwen', vertelt Kopecky op de ploegsite.

'In de voorlaatste ronde probeerden we gebruik te maken van de wind, maar die blies net niet hard genoeg om waaiers te trekken. Eigenlijk wisten we al op voorhand dat het op een massasprint zou uitdraaien. Mischa Bredewold, Lonneke Uneken en Barbara Guarischi zorgden voor de perfecte lead-out, waarna het aan mij was om het af te maken', blikt Kopecky terug op de koers.

Kopecky vertelde al het extra fijn te vinden om weer eens een sprint te winnen. Het was namelijk al weer even geleden. 'In ons team hebben we met Lorena Wiebes de snelste van het peloton en ik won de jongste tijd vooral solo. Om de zege sprinten was dus lang geleden en dat maakt het net dat tikkeltje lastiger. Om te winnen, moet alles perfect kloppen', aldus Kopecky.

Kopecky: 'Het is wel een leuk begin op deze manier'

'In het verleden heb ik mijn ploeggenoten te weinig vertrouwd in sprints', is Kopecky kritisch naar zichzelf toe. 'Dus prentte ik mezelf in dat ik gewoon 200% op hen moest vertrouwen. Ik had Barbara Guarischi als laatste pion voor mij. Ik wist dat ik rustig moest blijven en gewoon haar moest volgen. Het is wel een boost voor mijn vertrouwen dat ik het kon afmaken en uiteindelijk met een wiel voorsprong de massaspurt won.'

Kopecky kende al een zeer succesvol voorjaar met overwinning in de Omloop Het Nieuwsblad, Nokere Koerse en de Ronde van Vlaanderen. 'Enerzijds geeft dat vertrouwen, maar anderzijds begon ik vorig jaar ook meteen met een sprintoverwinning in Vuelta a Burgos, waarna het tweede deel van het seizoen verder niet top was. Ik blijf er dus rustig onder. Het is wel een leuk begin op deze manier.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws