Nog maar eens een een-tweetje voor SD Worx in Thüringen: Guarischi wint voor Wiebes Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Nog maar eens een een-tweetje voor SD Worx in Thüringen: Guarischi wint voor Wiebes

Nog maar eens een een-tweetje voor SD Worx in Thüringen: Guarischi wint voor Wiebes

De derde rit van de Thüringen Ladies Tour is een prooi geworden voor Barbara Guarischi van SD Worx. De Nederlandse ploeg boekte hiermee de derde zege op rij.

SD Worx liet tot dusverre zien dat er met hen niet te sollen valt in Duitsland. Op dag één wonnen ze de ploegentijdrit, ondanks het feit dat ze met een vrouw minder waren. En woensdag liet de damesformatie een heuse 1-2-3 noteren, met Mischa Bredewold, Barbara Guarischi en Lorena Wiebes.

Op dag drie stond er een vlakke rit rondom Schmölln te wachten, waarin er in die openingsfase al hard werd gekoerst. Met name de dames van Parkhotel Valkenburg waren erg actief, met onder meer Femke Gerritse. SD Worx liet dat echter niet zonder slag of stoot gebeuren, waardoor het eerste wedstrijduur aan een rap tempo werd afgewerkt.

Soliste Alonso maakt het peloton nog knap lastig

Uiteindelijk kwam er niemand van die formatie weg, maar wel een renster van Ceratizit-WNT: Sandra Alonso. De dames van SD Worx lieten haar een tijdje spartelen, maar nestelden zich met nog twintig kilometer te gaan alsnog op kop. Net daarna viel er in een afdaling een harde val te betreuren, met onder meer Marta Lach en Hannah Ludwig.

Margot Vanpachtenbeke ondernam namens Parkhotel Valkering nog een poging om in de laatste tien kilometer van voren te geraken, waar ze in slaagde. Zij voegde zich bij Alonso, die inmiddels een vogel voor de kat leek maar hierdoor hernieuwde ambitie kreeg. De voorsprong groeide weer naar 25 secondes, die behouden werd totdat de laatste vijf kilometer werden ingezet.

Op drie kilometer van de aankomst was er nog altijd negentien seconden over, maar Alonso leek stilaan met haar laatste krachten te spelen. In de slotkilometer kwam het peloton alsnog opzetten, maar de beelden vanuit Thüringen waren ronduit dramatisch te noemen. Uiteindelijk zagen we alsnog twee dames van SD Worx als eerste over de meet komen: Guarischi één, Wiebes twee.

Uitslag etappe 3 Thüringen Ladies Tour 2023

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws