Oersterke Van Vleuten moet in derde rit Ronde van Valencia de duimen leggen voor Moolman-Pasio Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Oersterke Van Vleuten moet in derde rit Ronde van Valencia de duimen leggen voor Moolman-Pasio

Oersterke Van Vleuten moet in derde rit Ronde van Valencia de duimen leggen voor Moolman-Pasio

Aisleigh Moolman-Pasio. heeft na een felbevochten etappe de derde rit van de Ronde van Valencia voor vrouwen weten te winnen. Na een beklimming ontaardde in het een duel met drie tussen de uiteindelijke winnares en haar twee opponenten Annemiek van Vleuten en Amanda Spratt.

Na twee dagen Elisa Balsamo zocht het peloton het in de derde etappe van de Ronde van Valencia voor vrouwen hogerop. Aan de Costa Blanca was Altea de aankomstplaats, maar die werd niet bereikt voordat de beklimmingen van Alto Tudons en Confrides gerond waren. Een mooie heuvel/bergrit dus.

Team DSM had er overduidelijk zin in, zij stuurden met Becky Storrie en Elise Uijen twee dames vooruit in de vlucht van de dag. Morgane Coston (Cofidis) en Mireia Benito (AG Insurance-Soudal Quick Step) voegden zich bij hen en zo hadden we te maken met een groep van vier. Deze dames trokken samen naar de Alto Tudons, die met een gemiddeld stijgingspercentage van vijf procent niet al te steil genoemd mocht worden. Maar wel lastig genoeg om leidster Balsamo eraf te rijden, zo bleek.

Van Vleuten voert bergop de forcing

En wie zagen we uiteraard ook voorin zodra het bergop ging? Van Vleuten en haar regenboogtrui. De Nederlandse van Movistar trok ten aanval en nam Moolman-Pasio (AG Insurance-Soudal Quick Step) en Spratt (Trek-Segafredo) mee in haar jacht naar voren. Ook Kim Cadzow, de jonge Nieuw-Zeelandse van Jumbo-Visma, wist haar karretje even later knap aan te haken bij de grote dames. Zij kende echter nog wel wat moeilijkheden in de afdaling, waar ze haar metgezellen moest laten gaan.

Uiteindelijk bleven de drie sterkste renners in koers over: Van Vleuten, Spratt en Moolman-Pasio. De Australische en Zuid-Afrikaanse moeten zich bij tijd en wijle kapot geërgerd hebben aan Van Vleuten, die op elke strook bergop als een gek tempo begon te maken. Het lukte de dame van Movistar echter niet om haar concurrentes te lossen, waardoor we met drie de dalende slotfase indoken.

Richting de slotkilometer kregen we een heuse sur place, waardoor het peloton plots ook nog heel dicht kwam. Niet dicht genoeg, daar de dames het voorin het gevaar van achter op tijd zagen komen. Moolman-Pasio koos de andere kant van de rotonde en wilde zo haar opponentes verrassen, wat ook lukte.

Uitslag etappe 3 Ronde van Valencia voor vrouwen 2023

Results powered by FirstCycling.com


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws