Zandhaas Sweeck steekt indrukwekkend sterk rijdende Van der Haar de loef af in Sint-Niklaas Veldrijden
Veldrijden

Zandhaas Sweeck steekt indrukwekkend sterk rijdende Van der Haar de loef af in Sint-Niklaas

Zandhaas Sweeck steekt indrukwekkend sterk rijdende Van der Haar de loef af in Sint-Niklaas

Laurens Sweeck heeft na een zeer interessante koers de Exact Cross van Sint-Niklaas op zijn naam geschreven. De veldrit werd beslist in een duel tussen de vier groten van dit moment bij afwezigheid van Mathieu van der Poel en Wout van Aert: Eli Iserbyt, Michael Vanthourenhout, Sweeck zelf en Lars van der Haar.

Na de winst van Annemarie Worst bij de dames was het om 15.00 uur stipt de beurt aan de mannen in Sint-Niklaas, waar Kevin Kuhn zoals zovaak als eerste het veld betrad. Van der Haar, één van de topfavorieten, miste zijn start volledig en dook omtrent plek twintig het gras in. De mannen van Pauwels Sauzen-Bingoal misten de man in het rood-wit-blauw ongetwijfeld ook, zij pakten de kop in de eerste ronde. Van der Haar volgde bij het sluiten van ronde één op goed tien seconden.

De coureur van Baloise Trek Lions leek geluk te hebben met de omloop, die er niet al te zwaar bijlag en dus ook niet leende tot grote verschillen. Hierdoor kon Van der Haar de aansluiting maken met het staartje van de voorste groep en vanuit die positie naar voren rijden. Daar was het Kuhn die enkele malen op de deur bonsde, de Zwitser voelde zich duidelijk in zijn sas op het Waaslandzand.

Van der Haar sluit vooraan aan na mooie inhaalrace

Iserbyt, Vanthourenhout en de sterk rijdende Toon Vandebosch maakten de aansluiting met Kuhn, waarna ook Van der Haar van achter op kwam zetten met Sweeck - die net daarvoor was lek gereden - in zijn zog. De Nederlander wachtte geen moment en pakte direct de kop over, wat toch wel een mooi slotstuk was van een ziedende achtervolging.

Halfweg cross waren de verhoudingen toch duidelijk: Vandebosch en Kuhn moesten laten gaan en zo bleven de vier grote namen - bij afwezigheid van Van der Poel en Van Aert - over. Ondertussen begon het ook wat te regenen in Sint-Niklaas, waar Vanthourenhout door gemotiveerd werd. Zijn poging werd geneutraliseerd door de anderen, waar ook Kuhn weer heel even van kon profiteren.

Van der Haar zette in de achtste ronde nog eens druk op zijn concurrenten, waarmee hij al bij al de grote aanjager was in deze veldrit. Sweeck zat kort op zijn wiel, Iserbyt moest al een groter gaatje laten met ploegmaat Vanthourenhout in zijn spoor. Ondertussen keek de kampioen uit Nederland niet op of om, hij bleef doordenderen.

Sweeck trachtte zijn Nederlandse opponent net voor de laatste bocht voorbij te steken en slaagde daar ook in, waarna Sweeck met eeen indrukwekkende zandpassage de cross naar zich toetrok.

Uitslag Waaslandcross Sint-Niklaas 2023 mannen

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws