Vollering eert Van Vleuten: 'Afscheid van een groot kampioene, maar ook mijn grootste rivaal' Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Vollering eert Van Vleuten: 'Afscheid van een groot kampioene, maar ook mijn grootste rivaal'

Vollering eert Van Vleuten: 'Afscheid van een groot kampioene, maar ook mijn grootste rivaal'

De voorbije jaren werd duidelijk dat Demi Vollering (SD Worx) en Annemiek van Vleuten (Movistar) niet de allerbeste vriendinnen in het vrouwenpeloton waren. Vollering heeft zich in het kader van het afscheid van Van Vleuten wel bijzonder sympathiek en sportief getoond, daar zij op Instagram een soort eerbetoon aan de 40-jarige veelvraat publiceerde.

'Een afscheid van een groot kampioene, maar ook mijn grootste rivaal van de afgelopen twee jaar', opent de 26-jarige winnares van de Tour de France Femmes haar ode. 'Bedankt voor alle mooie battles, Annemiek (en ook de niet zo mooie battles)', stelt ze vervolgens met een knipoog.

'Ik zie je snel weer!'

'Wát een carrière heeft zij gehad! Annemiek, je hebt een hoop grote wedstrijden gewonnen en inspireerde een hoop mensen met de manier waarop je dat deed. En ook met de manier hoe je de sport hebt beleefd', vervolgt de Zuid-Hollandse haar lofzang. 'Hopelijk heb je een mooie dag gehad op je trainingsgrond in Nederland, met veel van de mensen die je liefhebt om je heen. Het beste gewenst in het volgende hoofdstuk van je leven en ik zie je snel weer!'

De Simac Ladies Tour gold als afscheidswedstrijd van Van Vleuten. De rittenkoers doorheen Nederland en België werd uiteindelijk gewonnen door Lotte Kopecky. Vollering deed ook mee, maar stapte in rit vier niet meer op de fiets. 'Demi voelde zich de afgelopen dagen al niet lekker, maar heeft toch proberen door te zetten. Nu ze ziek is, is rust nemen echter de enige keuze', luidde de verklaring.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws