Vrouwenploeg Jumbo-Visma trekt drie talentvolle Nederlandse dames aan, waaronder evenknie Jay Vine Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Vrouwenploeg Jumbo-Visma trekt drie talentvolle Nederlandse dames aan, waaronder evenknie Jay Vine

Vrouwenploeg Jumbo-Visma trekt drie talentvolle Nederlandse dames aan, waaronder evenknie Jay Vine

Team Jumbo-Visma Women heeft met de komst van drie talentvolle Nederlandse dames een slag geslagen richting de toekomst. De ploeg maakte donderdag de komst van Nienke Veenhoven, Rosita Reijnhout en Maud Oudeman bekend.

Veenhoven komt over vanuit CyclingClassNL, een onafhankelijk initiatief van de KNWU, NOC*NSF en Team Jumbo-Visma. De achttienjarige renster kijkt uiteraard uit naar het dienstverband bij haar nieuwe team. 'Ik wil graag leren hoe ik naar een koers moet toewerken en hoe ik me optimaal kan voorbereiden op een wedstrijd. Rijden bij de elite is nieuw voor mij, maar ik hoop me straks in de sprint of op korte klimmetjes van voren te laten zien.'

Reijnhout, eveneens achttien, staat te boek als klimster. 'Ik wil groeien op fysiek en mentaal vlak. Ik hoop veel te leren van de rensters die al een paar jaar professioneel wielrennen. Daarnaast wil ik me langzaam maar zeker ontwikkelen tot een sterke renster. Ik heb er vertrouwen in dat dat met de begeleiding die ik hier ga krijgen, gaat lukken. Ik wil in de toekomst graag mijn stempel drukken op klimkoersen en ook de wedstrijden in België spreken me aan. En ik zou dolgraag ooit starten in de Giro. Dat is echt een droom', klinkt het.

Komst Nederlandse dames past perfect binnen filosofie Jumbo-Visma

Oudeman is vermoedelijk de bekendste van de drie, daar ze vorig jaar een contract versierde bij Canyon/SRAM via de Zwift Academy. Op die manier zou je haar de vrouwelijke evenknie van Jay Vine kunnen noemen, die op die manier bij Alpecin-Deceuninck terechtkwam. ' De wijze waarop Team Jumbo-Visma koerst, door goed samen te werken en als team te rijden, spreekt me heel erg aan.'

Teammanager Esra Tromp legt uit dat de nieuwe aanwinsten perfect passen in de strategie van Jumbo-Visma. 'We hebben binnen Team Jumbo-Visma de filosofie om succes niet te kopen, maar om het zelf te kweken. We hebben de juiste mensen, middelen en kennis aan boord om talent te laten excelleren. Ik heb hoge verwachtingen van de nieuwe meiden, al zullen we geduld moeten hebben. Ons fundament is sterk genoeg om daarnaast ook te scoren in de World Tour-wedstrijden.' Vanaf 1 januari komt ook Fem van Empel voor de ploeg uit, waarmee de Nederlandse enclave flink versterkt wordt.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws