Wiebes boekt spectaculaire zege in Burgos: 'Kon de kopgroep gebruiken als focuspunt' Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Wiebes boekt spectaculaire zege in Burgos: 'Kon de kopgroep gebruiken als focuspunt'

Wiebes boekt spectaculaire zege in Burgos: 'Kon de kopgroep gebruiken als focuspunt'

In de ultieme slotfase van de derde etappe in de Ronde van Burgos voor vrouwen deed zich een enerverend kat-en-muisspel voor. Uiteindelijk kroonde Lorena Wiebes zich tot de winnares, nadat zij in extremis de kopgroep nog voorbij wist te sprinten. De 24-jarige renster van Team SD Worx verstevigde met haar triomf haar leidende positie en is vanzelfsprekend dolgelukkig met een nieuwe overwinning.

'Het team heeft hoe dan ook heel hard gevochten voor deze overwinning', stelt de laureate na afloop van haar zegetocht in het flashinterview. 'In de laatste kilometer zat ik in het wiel van Demi (Vollering, red.). Ik dacht eigenlijk dat de kopgroep vooruit zou blijven. In de laatste meters zag ik ze wat snelheid verliezen. Op dat moment trok Demi volle bak door. Ik zette mijn sprint vroeg in.'

'We hebben heel hard gewerkt voor deze overwinning', aldus Wiebes

'Ik kon de kopgroep gebruiken als focuspunt', jubelt ze verder. 'We hebben heel hard gewerkt voor deze overwinning. Wat er de vorige rit allemaal gebeurd is, heeft me extra gemotiveerd om hier te winnen', refereert ze aan het gegeven dat ze in de tweede etappe wegens een duw richting Chloe Dygert terug werd gezet in de uitslag.

In de slotetappe staat de lastige beklimming richting Lagunas de Neila te wachten. Dat lijkt een uitgelezen mogelijkheid voor Vollering om de eindoverwinning in de Spaanse rittenkoers naar haar hand te zetten. Wiebes stelt alvast alles te zullen geven om haar ploeg- en landgenote zo goed mogelijk bij te staan. 'Ik ga all-in voor Demi. Het is nu mijn beurt om de ploeg iets terug te geven.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws