Wiebes wint weer in Drenthe: 'Was erop gebrand om een derde keer achtereen te winnen' Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Wiebes wint weer in Drenthe: 'Was erop gebrand om een derde keer achtereen te winnen'

Wiebes wint weer in Drenthe: 'Was erop gebrand om een derde keer achtereen te winnen'

Lorena Wiebes won zaterdag de Ronde van Drenthe voor de derde keer op een rij. In de sprint rekende ze overtuigend af met Susanne Andersen en Maaike van der Duin. ‘’Dit is wel een beetje mijn ronde geworden’, vertelt het sprintkanon na afloop.

Dat de Ronde van Drenthe überhaupt verreden werd, mag toch wel een klein wondertje worden genoemd. Door het winterse weer van de voorbije dagen werden de kasseistroken geschrapt én werd de wedstrijd vijftig kilometer ingekort. ‘Ik was erop gebrand om een derde keer achtereen te winnen in Hoogeveen. De route was anders dan anders, ik heb de keien eigenlijk best gemist, maar ik ben heel blij dat de organisatie erin geslaagd was een veilig parcours te maken zodat we toch konden rijden’, citeert CyclingOnline Wiebes. Toch verliep de koers niet helemaal voorspoedig nadat die op gang was geschoten. Zo was er een massale valpartij, waarbij een groot deel van het peloton tegen de grond ging.

Wiebes heeft later dit jaar ook ambities voor een koers in Drenthe, het EK wielrennen. Het wielerevenement vindt in eind september plaats. ‘Ik heb een startplek als titelverdedigster en ook dat parcours voert over de VAM-berg. Daar kijk ik zeker ook naar uit, we gaan proberen de titel in Nederland te houden.’ Voor het EK heeft Wiebes nog voldoende andere doelen, zoals Gent-Wevelgem. ‘Dat is een wedstrijd die me bij een bepaald wedstrijdverloop ook zou kunnen liggen. Ik wil heel graag die koers ook nog een keer op mijn naam brengen. Maar ook al was dit de derde keer, ik ga eerst deze zege in Drenthe vieren.’

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws