Gaudu koerst met andere mentaliteit: 'Wil Pogacar en Vingegaard zelfs aanvallen' Wielrennen
Wielrennen

Gaudu koerst met andere mentaliteit: 'Wil Pogacar en Vingegaard zelfs aanvallen'

Gaudu koerst met andere mentaliteit: 'Wil Pogacar en Vingegaard zelfs aanvallen'

Niet Jonas Vingegaard maar David Gaudu is in Parijs-Nice de voornaamste concurrent van Tadej Pogacar. De Franse klimmer kon de Sloveen in de bergrit van zaterdag goed volgen en moest enkel in de sprint twee seconden toestaan.

‘Ik voelde mij heel goed. Het is jammer dat ik de ploeg geen overwinning kon schenken’, vertelt Gaudu aan l’Equipe. De kopman van Groupama-FDJ moest het net als in de vierde etappe afleggen tegen Pogacar in de sprint. ‘Ik ben nog steeds tweede achter Pogacar, maar op een dag moet ik hem verslaan… In de sprint was hij overduidelijk de sterkste, ik deed niet mee’, aldus Gaudu, die wel wat seconden uitliep op Vingegaard. ‘Gelukkig pak ik tijd op de andere concurrenten.’ In het klassement staat Gaudu nu tweede op twaalf seconden van Pogacar. Zijn voorsprong op Vingegaard is 46 seconden. Parijs-Nice besluit zondag met een explosieve bergrit.

Gaudu koerst dit jaar met een andere mentaliteit. ‘Ik doe mee vanaf het begin van de week en ben supergemotiveerd. Ik wil geen spijt hebben, zoals: “verdomme, had ik ze kunnen volgen”. Vorig jaar was ik veel voorzichter met mijn krachten. Deze week en dit jaar wil ik hun aanvallen beantwoorden, en ze zelfs aanvallen. Ik ben gelukkig met dit niveau. Ik moet nu niet te enthousiast worden, want je moet dit niveau een jaar lang volhouden. Pogacar en VIngegaard zijn misschien ook niet honderd procent, met mijn huidige vorm kan ik ieder geval deze week met hen strijden.’

1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws