Almeida stijgt naar tweede plek in Tirreno na 'super chaotische etappe' Wielrennen
Wielrennen

Almeida stijgt naar tweede plek in Tirreno na 'super chaotische etappe'

Almeida stijgt naar tweede plek in Tirreno na 'super chaotische etappe'

Niet Adam Yates, maar Joào Almeida was de sterkste renner in de zevende etappe van de Tirreno-Adriatico. De Portugees deed in de zware heuvelop etappe volop mee om de ritzege, maar zag zich in de sprint verslagen worden door Primoz Roglic en Tao Geoghegan Hart.

Dankzij zijn prestatie steeg Almeida naar de tweede plek in de algemene rangschikking. Met nog een sprintersetappe te gaan lijkt die klassering – buiten pech – niet meer in gevaar te komen. ‘Ik voelde mij de hele dag vrij sterk en werd goed beschermd door mijn ploegmaats. Het was een super chaotische etappe. Maar ik voelde me goed en reed mijn eigen koers. Dat is goed gelukt en de sterkste heeft gewonnen’, vertelt Almeida aan Eurosport.

Net als Geoghegan Hart was Almeida niet verrast door dat Roglic won. ‘Hij is supersterk, dat is geen verrassing. Ik ben tevreden met de hele week. Wij wilden natuurlijk winnen, maar we kunnen blij zijn met het podium. We hebben alles gedaan wat we konden doen’, besluit de renner van UAE Team Emirates.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws