Pogacar 'zo goed als zeker' terug in Vuelta, keuze tussen Giro en Tour nog open Vuelta a España
Vuelta a España

Pogacar 'zo goed als zeker' terug in Vuelta, keuze tussen Giro en Tour nog open

Pogacar 'zo goed als zeker' terug in Vuelta, keuze tussen Giro en Tour nog open

Vuelta-revelatie Tadej Pogacar zal volgend jaar hoogstwaarschijnlijk terugkeren naar de ronde waar hij zijn grote doorbraak beleefde. Dat heeft Mauro Gianetti, CEO van UAE Emirates, laten weten aan Tuttobici.

Gevraagd naar of Pogacar de Giro d’Italia zal rijden, komt hij met een diplomatiek ‘ik weet het nog niet’, maar Gianetti geeft meer inzicht in het mogelijke programma voor 2020 van één van Slovenië’s grootste wielrenners, die nog maar 21 jaar is.

‘We hebben nog niets vastgelegd voor volgend seizoen, maar Tadej is dol op het parcours van de Tour de France en we zullen hem zo goed als zeker zien aan de start van de Vuelta’, openbaart Gianetti. De keuze tussen Giro of Tour moet nog gemaakt worden, maar het lijkt zo goed als zeker dat Pogacar twee grote rondes rijdt.

‘We zullen zijn programma nauwkeurig evalueren, inclusief de keuze voor Tour of Giro’, aldus Gianetti, die stapelgek is op zijn pupil. ‘Hij is exceptioneel en zijn enorme rust is een groot wapen. In zijn hoofd is hij een kampioen en we staan nog maar aan de start van een lange reis, maar deze jongen heeft alles om een grote carrière op te gaan bouwen.’ (Foto: Sirotti)


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws