🎥 De Lie valt in Le Samyn en geeft woedend op: van 'Wat doe ik in deze k*tkoers?' naar 'Niet mijn fout' Wielrennen
Wielrennen

🎥 De Lie valt in Le Samyn en geeft woedend op: van 'Wat doe ik in deze k*tkoers?' naar 'Niet mijn fout'

🎥 De Lie valt in Le Samyn en geeft woedend op: van 'Wat doe ik in deze k*tkoers?' naar 'Niet mijn fout'

Arnaud De Lie is dinsdagnamiddag ten val gekomen in de GP Le Samyn, de Belgische 1.1-koers die uiteindelijk is gewonnen door Laurenz Rex. De Belg van Lotto-Dstny moest achtervolgen na een valpartij en schoof na zijn fietswissel in een bocht tegen de vlakte. De topfavoriet maakte duidelijk misbaar richting de motards en de ploegleiders, die volgens De Lie te dicht bij hem reden.

Er was wel wat schade bij De Lie: een gescheurde broek, een gehavende elleboog en ook mentaal was er wat averij. De Lie was furieus en wilde zelfs even in de auto stappen, maar besloot uiteindelijk dan toch de achtervolging in te zetten. 'Wat doe ik ook in deze k*tkoers', zei hij tegen zijn eigen ploegleider Dirk Demol. Een terugkeer bleek na al dat trammelant zinloos en De Lie besloot om dichtbij de aankomst in Dour meteen de ploegbus van Lotto-Dstny in te rijden.

Pech voor de pers dus. Tenminste, zo leek. Na een tijdje kwam een tot bedaren gebrachte De Lie uit de teambus gestapt, om zo het wielerjournaille te woord te kunnen staan. 'Pech. Alles was onder controle en het was het juiste moment om van fiets te wisselen. Ik denk dat mijn derailleur geraakt was', blikte hij bij onder meer Sporza terug op zijn fietswissel, die hem dwong aan een inhaalrace te beginnen.

De Lie reageert enorm cynisch, ploegleider Demol sluit zich bij hem aan

Later bleek het een 'fatale' inhaalrace, daar hij dus in een bocht onderuit schoof. 'Ik was rustig en ik nam geen risico's, maar plots werd er geremd. Ik weet nog altijd niet waarom', legt hij de schuld duidelijk niet bij zichzelf. 'Ik begrijp niet wat de jury daar deed, zo remmen in die bocht. Ik kwam er met veel snelheid aan, maar de wagens stonden stil. Daar moet je niet remmen. Als die volgwagen daar gewoon de snelheid van mij aanhoudt, kom ik niet ten val. Ik ga zelf tegen grond, maar ik ben niet de fout in gegaan', aldus een duidelijk geïrriteerde Stier van Lescheret. 'Het is alsof je op de snelweg alles dichtgooit. Ik weet niet waarom ze dat deden. Nu ontglipt me een zege. Ik moet hen dus bedanken', aldus het cynische toptalent.

Ploegleider Demol, die in koers dus enigszins werd uitgekafferd door De Lie, sluit zich aan bij de woorden van zijn poulain. 'Hij slalomde, maar plots gooiden ze alles dicht in een bocht. In feite kan dat niet. Die chauffeur heeft het daar niet om gedaan, maar je stopt simpelweg niet in een bocht', meent de 64-jarige ex-prof. 'Ik ben gewoon ontgoocheld door de manier waarop dit gebeurd is. Arnaud treft zeker geen schuld, dat kan niet.'

Registreer je bij Bezwaarmaker.nl en maak gratis bezwaar tegen je WOZ-waarde! (Ad)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws