🎥 Evenepoels zetje op achterwerk Roglic valt niet in goede aarde: 'Het is respectloos' Wielrennen
Wielrennen

🎥 Evenepoels zetje op achterwerk Roglic valt niet in goede aarde: 'Het is respectloos'

🎥 Evenepoels zetje op achterwerk Roglic valt niet in goede aarde: 'Het is respectloos'

Tadej Pogacar en Remco Evenepoel kunnen het goed met elkaar vinden, zo is deze Tour de France al vaker gebleken. De Sloveen van UAE-Team Emirates en de Belg van Soudal-Quick Step troffen elkaar na de elfde etappe achter het podium. Daar werd Primoz Roglic een beetje belachelijk gemaakt.

Evenepoel leek woensdag een goede zaak te doen in het klassement, door slechts 25 seconden achter Jonas Vingegaard en Pogacar te finishen én nog een halve minuut te pakken op Roglic. Die schoof in de laatste kilometer onderuit in een bocht, maar de jury besloot hem volgens de geldende drie kilometerrregel dezelfde tijd te geven.

'Die regels horen erbij, geen probleem', zei Evenepoel erover bij Sporza. Achter het podium tegenover Pogacar toonde hij echter wel iets meer emotie. 'Het was een halve minuut, dat is best veel', horen we hem zeggen op opgenomen beelden. Pogacar schuift vervolgens naar z'n maatje toe en fluistert hem in het oor: 'Je zou niet bang voor hem moeten zijn', aldus de gele truidager.

Lees verder onder de video

Evenepoel gaf Roglic een duwtje in finale

Het was niet het enige moment waar Evenepoel en Roglic onderwerp van gesprek waren. NOS-analist Marcel Kittel pikte er na de rit namelijk een moment uit, uit de finale. Daar zagen we Evenepoel een duwtjee geven aan Roglic, die met de tanden op elkaar aan het geven was. 'Niet al zijn kopbeurten waren van harte, ik denk dat hij op de limiet zat', zei de Belg niet voor niets na afloop.

Kittel vond het duwtje echter niet oké. 'Wat we weten is dat Evenepoel sterker is dan Roglic, maar zo'n duwtje vind ik niets. Het is in mijn ogen respectloos. Ze strijden allebei voor het podium in de Tour de France en dan doe je dat gewoon niet. Dat is iets wat je doet in de grupetto, dan ben je heel collegiaal, maar niet in de finale van een etappe. Het is speculatie wat hij ermee bedoelt, maar het is een mooie kans om te laten zien dat Roglic helemaal op was en om te laten zien dat hij de sterkere renner was. Dit mag niet gebeuren voor mij', zo zei de Duitse oud-sprinter.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws