🎥 Geraint Thomas schaamt zich duidelijk een beetje na 'stomme fout', Pogacar is vooral trots op de reactie Wielrennen
Wielrennen

🎥 Geraint Thomas schaamt zich duidelijk een beetje na 'stomme fout', Pogacar is vooral trots op de reactie

🎥 Geraint Thomas schaamt zich duidelijk een beetje na 'stomme fout', Pogacar is vooral trots op de reactie

De klassementsrenners kregen op dag negentien van de Giro d'Italia een veredelde rustdag voor de kiezen. Ze lieten de vluchters een kwartier wegrijden en zo konden de benen wat worden gespaard voor de zware bergetappe van zaterdag. Voor Geraint Thomas liep het niet helemaal zoals gepland, met een crash in de finale.

'Het was gewoon een domme fout. Ik keek over m'n schouder en ze bewogen wat voor me. Ik raakte daardoor m'n voorganger en ging neer', zo analyseerde de kopman van INEOS Grenadiers meteen na afloop. 'Gelukkig kreeg ik snel een nieuwe fiets en de auto van BORA-hansgrohe heeft me rap teruggebracht. Het gaat verder prima, gewoon een stomme fout. Nu volgt er nog één grote dag op zaterdag', wilde hij er duidelijk niet meer woorden aan vuil maken.

Dat deed roze truidrager Tadej Pogacar wel, zowel in de mixed zone als bij de persconferentie. Volgens de Sloveen was de crash van Thomas vervelend, maar volgde er wel een mooie reactie bij de rest van de klassementsmannen. Die wachtten netjes op de Welshman, die nog even in paniek was na z'n val, maar zodoende rap kon terugkeren.

Lees verder onder de video

Pogacar trots op reactie na crash Thomas

'De hele Giro is al geweldig geweest wat betreft het respect naar elkaar toe', loofde Pogacar z'n collega's. 'Ook vandaag hebben we dat gezien toen Thomas crashte. Niemand wilde iets stoms doen, een mooi moment voor het wielrennen. Ik hoop dat hij oké is en ben blij dat niemand ervan wilde profiteren. Ik weet dat een valpartij altijd kan gebeuren, dus je moet altijd gefocust zijn en anticiperen op wat kan gebeuren. Dat kan alleen niet altijd honderd procent.'

Doordat niemand profiteerde, bleven de verschillen in het algemeen klassement hetzelfde. Daardoor trekt Pogacar met een voorsprong van 7.42 minuten op nummer twee Daniel Felipe Martínez naar de laatste bergetappe. Thomas staat derde, op 8.04 van de Sloveen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws