🎥 Jorgenson wijst in Wallers-discussie naar lugubere Arenberg-crash: 'Is dit wat fans willen zien?' Wielrennen
Wielrennen

🎥 Jorgenson wijst in Wallers-discussie naar lugubere Arenberg-crash: 'Is dit wat fans willen zien?'

🎥 Jorgenson wijst in Wallers-discussie naar lugubere Arenberg-crash: 'Is dit wat fans willen zien?'

Het is deze week een van de meest besproken onderwerpen in het wielerpeloton: de chicanes in Parijs-Roubaix. De organisatie van de Hel van het Noorden wil namelijk de snelheid voorafgaand aan het Bos van Wallers zo veel mogelijk laten dalen, zodat er niet zoals ieder jaar veel valpartijen plaatsvinden. En dat de gevolgen ervan - langdurige blessures en gebroken ledematen en dromen - ingeperkt worden.

Een chicane net voor de ingang van het Bos moest dé oplossing worden, maar werd bij topfavoriet Mathieu van der Poel alvast met verbijstering onthaald. 'Is dit een grap?', schreef de wereldkampioen in een van zijn eerste tweets in jaren. Maar hoe reageert de rest van het peloton op het nieuwigheidje?

Lees verder onder de video.

Bij Visma | Lease a Bike zijn ze beduidend meer fan van de oplossing. Ploegbaas Richard Plugge complimenteert CPA-baas Adam Hansen met het geleverde werk. 'De discussies van SafeR hebben geholpen, zodat we samen de veiligheid van onze sport naar een hoger niveau kunnen tillen.' Ex-winnaar Dylan van Baarle, die vorig jaar hard ten val kwam in het Bos van Wallers, deelde de video ook met enkele veelzeggende smileys.

Ook Matteo Jorgenson was voorstander van de chicanes en de Amerikaanse winnaar van Dwars door Vlaanderen uitte zijn mening op 'X'. 'Is dit wat fans willen zien? Renners volledig bedekt met bloed nadat ze aan 80 km/u op scherpe rotsen in een bos op hun gezicht zijn gegleden? Geef mij toch maar een paar bochten en wat gasten die uitglijden op het asfalt...' Met een foto en video verwees de Amerikaan daarbij naar de gruwelijke valpartij van Mitchell Docker in 2016. Voor beelden van deze valpartij, en de mayhem die daarna ontstond, verwijzen we u - op eigen risico- naar deze YouTube-video. Daarin zie je hoe een compleet peloton als een kudde losgeslagen gnoes door het Bos knalt.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws