🎥 Masterclass afdalen met Tom Pidcock: Britse alleskunner vliegt omlaag en haalt 100 km/h! Wielrennen
Wielrennen

🎥 Masterclass afdalen met Tom Pidcock: Britse alleskunner vliegt omlaag en haalt 100 km/h!

🎥 Masterclass afdalen met Tom Pidcock: Britse alleskunner vliegt omlaag en haalt 100 km/h!

Tom Pidcock verraste tot dusverre vriend en vijand door de eerste helft van de Tour de France in de top tien van het algemeen klassement te blijven. Nadat hij woensdag in rit 11 de aansluiting met de besten verloor, koos hij een dag later in etappe 12 de aanval. En hoe!

Pidcock wachtte de openingsklim af, omdat de Galibier met wind tegen niet uitnodigde om ervoor te gaan. Jumbo-Visma hield bovendien het tempo strak. Toen de top gerond was, vloog Pidcock naar voren en was hij er vandoor. Wat volgde, was een masterclass afdalen. De lijnen, de snelheid, de houding op de fiets... Alleen moeder Pidcock zal de televisie even hebben uitgezet.

De daalkunsten van de jonge alleskunner hadden wel tot gevolg dat hij al rap de eerste vroege vluchters inrekende en voorbij vloog. Bij Chris Froome bleef hij echter hangen. De viervoudig Tourwinnaar kon eigenlijk niet mee, maar landgenoten onder elkaar nam Pidcock hem op sleeptouw. Samen reden ze naar de kopgroep.

Tekst gaat verder onder de foto

🎥 Masterclass afdalen met Tom Pidcock: Britse alleskunner vliegt omlaag en haalt 100 km/h!
Pidcock op de Alpe d'Huez

Pidcock over de 100 kilometer per uur

Ook daar hield Pidcock zich niet lang koest, want de afdaling van de Télégraphe - of het tweede deel van de Galibier zo u wilt - werd door Neilson Powless aangegrepen om te vertrekken. Pidcock zette zich weer in de houding en vloog naar de Amerikaan toe. Hij loste hem zelfs even, totdat hij bedacht dat Powless in de vallei best van pas kon komen.

Na de daalkunsten bewees Pidcock op de Col de la Croix de Fer en Alpe d'Huez ook een potje te kunnen klimmen. Op de Croix de Fer reed hij de kopgroep uit elkaar en daalde hij weer als een bezetene. Volgens de Tourdata haalde hij in de laatste afzink van de dag de 100 kilometer per uur! Op de Alpe d'Huez loste hij vervolgens zijn laatste medevluchters en ging hij op voor een wervelende ritzege. Gelukkig hebben we de beelden nog!

Video's: Pidcock vliegt naar beneden en dendert omhoog

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws