🎥 Mathieu van der Poel opent debat om dilemma op te lossen, wielerwereld geeft advies Wielrennen
Wielrennen

🎥 Mathieu van der Poel opent debat om dilemma op te lossen, wielerwereld geeft advies

🎥 Mathieu van der Poel opent debat om dilemma op te lossen, wielerwereld geeft advies

Mathieu van der Poel maakte vorige week dan eindelijk zijn programma voor aankomende wielerzomer bekend. De Nederlander zal zijn pijlen richten op de Tour de France en de wegwedstrijd van de Olympische Spelen, maar in welke broek hij daar aan de start moet staan? Dat vroeg hij aan zijn volgers op Instagram, wat leuke reacties opleverde.

Van der Poel plaatste vanuit Spanje een compilatievideo van hemzelf op de fiets met twee verschillende broeken: de zwarte variant en de witte, waar hij dit seizoen al enkele keren mee aantrad. 'Laten we dit debat voor eens en altijd uit de wereld helpen', schreef de kopman van Alpecin-Deceuninck in zijn bijgevoegde tekst.

De reacties stroomden binnen en na 16 uur stond de teller op 66 procent voor wit en 31 procent voor zwart, vanuit meer dan 45.000 antwoorden. 'No question', was de veelzeggende reactie van Jayco AlUla-coureur Luke Plapp, die in de Giro d'Italia als Australisch kampioen meedoet met een witte broek. Ook Van der Poels vriendin liet duidelijk weten dat de witte variant haar voorkeur genoot.

Ex-renner Robbie McEwen had zijn theorie klaar voor Van der Poel. 'Op een zonnige dag in topvorm, wit. Maar op een regenachtige dag waarop je niet direct voor de zege gaat, dan zwart', aldus de Aussie. Trainingsmakker Jordi Meeus gooide er dan weer een mopje in: 'wit, maar dat roest sneller...', stelde de spurter uit Lommel.

Sponsors Canyon en Alpecin roerden zich ook. Zo gaf Canyon in een reactie aan dat het bij team witte broek zit, terwijl Alpecin bij het veldrijden dan weer de voorkeur gaf aan zwart. Wat het precies zal worden, daar moeten we voor wachten tot eind juni: dan maakt Van der Poel in de Tour de France namelijk weer zijn opwachting in wedstrijdverband.

Video: Mathieu van der Poel opent debat over broekkeuze

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws