Pogacar spreekt ambitie uit voor 2024: 'Regenboogtrui afpakken van Van der Poel' Wielrennen
Wielrennen

Pogacar spreekt ambitie uit voor 2024: 'Regenboogtrui afpakken van Van der Poel'

Pogacar spreekt ambitie uit voor 2024: 'Regenboogtrui afpakken van Van der Poel'

Ondanks vele overwinningen, waaronder de Ronde van Vlaanderen, greep Tadej Pogacar mis in de Tour de France en het WK wielrennen. In de wegrit botste hij op een oersterke Mathieu van der Poel. Volgend jaar aast de Sloveense veelvraat van UAE Team Emirates op revanche.

Eén van de uithangborden van het hedendaagse wielrennen stond de pers na het criterium van Singapore te woord. Na een bedrijvige koers finishte Pogacar achter Jasper Philipsen en Mark Cavendish als derde in het criterium. 'ASO (tourorganisatie, red.) heeft me drie jaar geleden al gevraagd, maar het kwam nooit goed uit: of er was covid, of ik had iets te doen. Nu kon het wel en heb ik ja gezegd. Het is een kans om de koers te tonen in een ander deel van de wereld. Dat is goed, denk ik: zo kan onze sport groeien. En voor mezelf is het een nieuwe ervaring. Ik was hier nog nooit geweest', duidt Pogacar tegen onder meer Het Laatste Nieuws zijn aanwezigheid in Singapore.

'Dat is een nieuw element in de vergelijking. Ook Remco komt erbij.'

Pogacar verwacht andere verhoudingen in de Tour

De tweevoudig winnaar van de Ronde van Frankrijk laat weten dat zijn programma voor komend seizoen nog niet vaststaat. Als het aan hem zelf zou liggen zou Pogacar 'alles' rijden. 'I go with the flow. Ik hou van koersen, ik hou van de Tour, maar ik zou graag ook eens de Giro en nog eens de Vuelta doen. De grote rondes zijn alle drie speciaal. Een beetje afwisseling is het beste, vind ik. Maar de ploeg is de baas. Zij hebben de brains om het juiste programma samen te stellen. Als ik dat zou doen, zou ik wellicht niet veel winnen.'

Pogacar legde het zowel vorig als dit jaar af tegen Jonas Vingegaard in de Tour de France. Komend seizoen lijkt de concurrentie groter dan ooit te worden met Primoz Roglic die Jumbo-Visma voor BORA-hansgrohe verruilde en Remco Evenepoel die van plan is om te debuteren. Pogacar verwacht niet dat Jumbo-Visma zo kan domineren als dit jaar. De ploeg won dit jaar alle drie de grote rondes. 'Maar ik denk niet dat dit te vaak kan gebeuren. Het zou raar zijn als ze dit volgend jaar zouden herhalen. Met Primoz die naar Bora gaat, komt Bora ook op het niveau van Jumbo en UAE. Dat is een nieuw element in de vergelijking. Ook Remco komt erbij.'

'Het is een goeie zaak dat er veel competitie zal zijn tussen meerdere teams en dat het niet meer alleen Jumbo tegen UAE is, zoals de voorbije twee jaar. Het wordt voor niemand makkelijk komend seizoen. Er zijn veel gasten met een gelijkaardig niveau. Ik ben benieuwd of dit de beste Tour wordt', aldus de renner die inmiddels al vier keer op het eindpodium stond.

Pogacar roemt Van der Poel, maar aast wel op zijn regenboogtrui

Pogacar noemt zijn overwinning in 'Vlaanderens Mooiste' als mooiste moment van het seizoen. Daar versloeg hij Van der Poel. Wat vindt Pogacar eigenlijk van de Nederlander? 'Hij is een super leuke kerel. Ik beschouw Mathieu als een echte vriend, maar ook als een tegenstander. Het is niet zoals tussen hem en Wout (Van Aert, red.), maar toch: we komen mekaar elk jaar een paar keer tegen voor een serieus duel. Ik vind hem één van de beste renners ter wereld. Als ik vandaag een kind was, zou hij mijn idool zijn.'

Als de wens van Pogacar voor 2024 zou uitkomen, dan zou hij wel wat waardevols van Van der Poel afnemen: de regenboogtrui. 'Een leuke tijd beleven en die regenboogtrui van Van der Poel afpakken.' Dit seizoen was de Sloveen niet opgewassen tegen de ontketende alleskunner, maar volgend jaar ligt het parcours Pogacar een stuk beter dan de renner van Alpecin-Deceuninck. In het Zwitserse Zürich is een parcours uitgetekend dat vergelijkbaar is met Luik-Bastenaken-Luik. Voor Pogacar is dat gesneden koek, hij won Luik immers al in 2021.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws