馃帴 'Thanks'; balende Thomas moet op zijn lip bijten na merkwaardige vraag over rotdag in Giro Wielrennen
Wielrennen

馃帴 'Thanks'; balende Thomas moet op zijn lip bijten na merkwaardige vraag over rotdag in Giro

馃帴 'Thanks'; balende Thomas moet op zijn lip bijten na merkwaardige vraag over rotdag in Giro

Filipo Ganna leek vrijdag op machtige wijze de Giro d'Italia-tijdrit naar zijn hand te zetten, maar het mocht niet zo zijn voor hem. De Italiaan van INEOS Grenadiers zette als relatief vroege starter een knaltijd neer, waar uiteindelijk enkel roze trui Tadej Pogacar (UAE-Team Emirates) met een razendsnelle slotklim gehakt van wist te maken.

Ganna mocht als eerste van de 'grote vier' van INEOS, waar we de gevallen Tobias Foss nog niet eens meerekenden, van start gaan in de tijdrit en dat leverde hem misschien wel het voordeel op. De Italiaanse omroep RAI stelde namelijk dat de wind gedurende de tijdrit feller op kwam steken, waardoor de latere starters daar meer nadeel van hadden.

De man uit Verbania zat toen al lang en breed op zijn hot seat te kijken, waar hij de tanden stuk voor stuk kapot zag gaan op zijn tijd. Ploeggenoten Magnus Sheffield, Thymen Arensman en ook Geraint Thomas kwamen er niet aan, terwijl ook Pogacar aan de voet van de slotklim nog 47 seconden toe moest geven op de Italiaanse hardrijder. De Sloveen perste er echter een stevige slothelling uit en zette zich nog 17 seconden voor Ganna, die met wat Italiaanse gebaren Pogacar nog tot kalmte trachtte te manen.

'Het was een andere tijdrit dan normaal', stelde Ganna na afloop via social media. 'Het was vooral vlak, maar op het einde kwam er dan nog die beklimming. Ik heb er alles uitgehaald voor mezelf, maar jammer genoeg was het niet voldoende voor de zege. Ik wil het geweldige publiek bedanken voor de steun die ik heb gekregen en ik moet chapeau zeggen tegen Tadej voor zijn prestatie. De Giro is nog niet over en ik blijf vechten', aldus de Italiaan.

Lees verder onder de video.

Thomas teleurgesteld na baaldag: 'E茅n van die dagen'

Thomas kende een baaldag: hij werd 'maar' tiende in de daguitslag en zag zelfs Daniel Felipe Mart铆nez hem voorbij steken in het klassement. 'Pfoah, het had niets met de wind te maken', klonk het eerlijk als altijd uit de mond van de man uit Wales. 'Ik voelde mij wel ok茅, maar kwam toch wel tekort. Ik kon die heuveltjes niet goed over, maar het is wat het is.'

Een reden weet hij nog niet. 'Het is 茅茅n van die dagen', zei hij samenvattend, waarop de Eurosport-interviewer niet al te slim inging met de stelling dat de gehele INEOS-ploeg een goede tijdrit reed op Thomas na. 'Thanks', was het korte, veelzeggende antwoord van de ervaren kopman.

Lees verder onder de video.

Ploegleider Zak Dempster gaf ook tekst en uitleg. 'We zijn niet de eerste ploeg die afgeslacht wordt door Pogacar, maar we gaan zeker ook niet de laatste zijn', was zijn eerste reactie. 'Ik denk dat onze mannen een heel goede tijdrit gereden hebben, met vooral Filippo, Thymen en Magnus. G kwam wat tekort op die laatste klim, zo eerlijk moeten we ook zijn. Rome is echter nog ver.'

Verrast was de ploegleider niet. 'We gingen voor de overwinning, maar het mocht niet zo zijn. Natuurlijk is er dan wel wat teleurstelling: 17 seconden is niet veel, maar in zo'n tijdrit hadden we ook niet meer kunnen vragen van Filippo. Geraint was niet tevreden met zijn prestatie, maar er kan nog veel gebeuren. We blijven ons elke dag smijten.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws