Nys wilde eigenlijk 'de benen testen', maar wint klimetappe in Hongarije: 'Kwam eigenlijk voor de laatste ritten' Wielrennen
Wielrennen

Nys wilde eigenlijk 'de benen testen', maar wint klimetappe in Hongarije: 'Kwam eigenlijk voor de laatste ritten'

Nys wilde eigenlijk 'de benen testen', maar wint klimetappe in Hongarije: 'Kwam eigenlijk voor de laatste ritten'

In de Ronde van Italië gebeurde ongeveer een uur later het schier onmogelijke (Pogacar wist uit ogenschijnlijk verloren positie toch nog de Giro-tijdrit te winnen) nadat eerder ook in de Ronde van Hongarije een mirakel waarneembaar was. Thibau Nys won aldaar namelijk een zware bergrit met aankomst bergop!

'Het is ongelooflijk', stak de jongeling van Lidl-Trek van wal in het flashinterview. Het zag er lange tijd naar uit dat Emanuel Buchmann (de Duits kampioen van BORA-hansgrohe) met de zege aan de haal ging op de Gyöngyös-bestijging (elf kilometer aan 5,5 procent gemiddeld), maar niets bleek dus minder waar. De Duitser viel in extremis stil en de aangehaakte Nys wist hem in de slotmeters te passeren.

Nys slaat zowaar een dubbelslag in bergrit

'Eigenlijk kwam ik hier voor de twee laatste ritten', vervolgde Nys, die daarmee doelt op iets minder bergachtige etappes. 'Eigenlijk wilde ik gewoon de benen testen en kijken hoe ver ik kon komen. Na de eerste twee etappes merkte ik dat de benen wat lui aanvoelden. Ik wist dus niet hoe mijn lichaam ging reageren op de inspanningen in deze derde rit. Maar de ploeg heeft one hell of a job verricht. Mathias Vacek was supersterk. Uiteindelijk voelde ik zelf de perfecte benen om het af te maken.'

Nys beaamt dat het voor hem zaak was om geduldig te blijven. 'Dat klopt helemaal. De laatste 500 meter was het erg steil. Ik wist dus dat ik moest sparen voor één krachtige versnelling aan het einde. Ook ik had natuurlijk het idee dat we niet dichter bij Buchmann kwamen. Maar ik probeerde het gewoon en het lukte! We kwamen met grote snelheid en ik besefte dat het écht ging gebeuren. Het is ongelooflijk!' Nys sloeg met zijn overwinning zelfs een heuse dubbelslag en mag in de laatste twee etappes trachten zijn leiderstrui te behouden.

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news