🎥 Update | Arensman met gezichtsletsel uit de Vuelta na harde smak in rit zeven Wielrennen
Wielrennen

🎥 Update | Arensman met gezichtsletsel uit de Vuelta na harde smak in rit zeven

🎥 Update | Arensman met gezichtsletsel uit de Vuelta na harde smak in rit zeven

Geen vuiltje aan de lucht op dag zeven van de Vuelta, maar juist op die dagen gebeurt er altijd iets. Nadat Geraint Thomas in de eerste helft van de koers al tegen het asfalt ging, werd er in de finale ook gevallen. Sepp Kuss van Jumbo-Visma lag erbij en niet veel later ging Thymen Arensman namens INEOS Grenadiers hard tegen de grond.

Op de beelden is te zien dat Kuss een crash voor hem simpelweg niet kan ontwijken. Achter hem moet Cian Uijtdebroeks van BORA-hansgrohe nog vol in de remmen, maar de Belg komt er zonder valpartij vanaf. Nadat enkele renners met meer pijn ook weer waren opgestapt, ging het in de laatste vijf kilometer weer mis... Dit keer was Arensman het grootste slachtoffer van een crash, redelijk voorin het peloton. De Nederlander bleef liggen op zijn buik.

Video's: Kuss en Arensman tegen de grond in finale van Vuelta-etappe

Update - 1 september 2023 (18.45 uur): Arensman uit de Vuelta

Thymen Arensman is hard gevallen in de Vuelta a España. De Nederlander van INEOS Grenadiers ging zo hard onderuit, dat hij met een brancard weggevoerd moest worden. Hij heeft de etappe dan ook niet uit kunnen rijden en heeft dus officieel een DNF achter zijn naam staan. Het is al de tweede opgave voor INEOS Grenadiers deze Vuelta, ook Laurens De Plus moest de ronde vroegtijdig verlaten.

De koersorganisatie heeft in het juryrapport de blessures van Arensman vermeld: de Nederlander zou een gezichtsletsel hebben opgelopen na zijn valpartij in de zevende etappe van de Vuelta a España. De 23-jarige Arensman kreeg vlug medische hulp en de ambulance was al snel ter plaatse. De Nederlander werd verzorgd aan zijn verwondingen en zijn nek werd gestabiliseerd, waarna hij per brancard de ambulance in werd getild. Ook Robbe Ghys lag bij de valpartij. De Belg van Alpecin-Deceuninck kon geschaafd zijn weg vervolgen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws