🎥 Pijn bij Geraint Thomas na vervelende valpartij in wandeletappe Vuelta, moet INEOS schakelen? Wielrennen
Wielrennen

🎥 Pijn bij Geraint Thomas na vervelende valpartij in wandeletappe Vuelta, moet INEOS schakelen?

🎥 Pijn bij Geraint Thomas na vervelende valpartij in wandeletappe Vuelta, moet INEOS schakelen?

Geraint Thomas is in de zevende etappe van de Vuelta a España vervelend ten val gekomen. De Welshman van INEOS Grenadiers ging tegen de grond op 130 kilometer van de streep en liep daarbij verwondingen op aan z'n knie. Gelukkig was er vrijdag sprake van een klassieke wandeletappe, waardoor Thomas de dag redelijk door kwam.

De valpartij van Thomas gebeurde op het moment dat de live-uitzending nog niet begonnen was. Op beelden via social media werd wel duidelijk dat de kopman van INEOS vervelend gevallen was. Eerst bleef hij even zitten om de schade op te nemen, alvorens hij vanuit de berm opstond en weer verder ging.

Later in de etappe hield Thomas plots halt. Even werd gevreesd voor opgave, maar hij liet zich behandelen aan zijn linkerknie. Het was sowieso nog niet de Vuelta van Thomas, die in de eerste zes dagen al minuten verloor op de concurrenten voor het algemeen klassement. Vooral op dag drie in Andorra was hij niet bij de besten. Op donderdag in de tweede bergetappe van deze ronde stelde hij al betere benen te hebben.

Bij INEOS Grenadiers wordt Thomas uitgespeeld als de nummer één, nadat hij eerder dit jaar al tweede werd in de Giro d'Italia. Hij is tevens de winnaar van de Tour de France in 2018 en een jaar later werd hij in de Tour tweede. In de Vuelta hoopte hij opnieuw voor het podium te gaan, maar die ambities lijken vooralsnog niet realistisch.

De miljoenformatie heeft in Thymen Arensman eventueel nog een plan B, al is ook de Nederlander niet al te voortvarend gestart in de eerste week. De jonge klimmer, die al vaker aantoonde in een grote ronde niet snel minder te worden, verloor net als Thomas al flink wat tijd in het klassement, en staat er ongeveer net zo voor als z'n ervaren ploeggenoot. Arensman staat 24e, op 2.23 minuten van eerste belangrijke klassementsman Remco Evenepoel. Thomas staat één plekje hoger, op 2.10 minuten van de Belg.

Beelden: Geraint Thomas valt in Vuelta a España

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws