📸 Van der Poel kiest (jawel) voor een witte koersbroek bij zijn regenboogtrui Wielrennen
Wielrennen

📸 Van der Poel kiest (jawel) voor een witte koersbroek bij zijn regenboogtrui

📸 Van der Poel kiest (jawel) voor een witte koersbroek bij zijn regenboogtrui

De profronde van Etten-Leur pronkt zondag met Mathieu van der Poel. Het criterium is de eerste keer dat de kersverse wereldkampioen zijn nieuwe tenue toont. En jawel, Van der Poel kiest voor een witte broek bij zijn regenboogtrui.

Van der Poel en een witte broek, het zorgde al voor vermakelijke discussies in het verleden. Zoals in 2019 toen hij als Nederlands kampioen met een witte koersbroek op briljante wijze de Amstel Gold Race won. Als wereldkampioen opteert de alleskunner ook voor een witte broek, wat ook goed aansluit bij de grotendeels witte regenboogtrui. Sporza was er al de kippen bij om een foto te maken.

De organisatie van de profronde van Etten-Leur taste diep in de portemonnee voor Van der Poel. Zo werd de coureur vanmorgen vanaf zijn vakantieadres in Spanje opgehaald met een privévliegtuig. Of het niet mooier kon, slaagde het criterium er ook in om de wereldkampioen bij de vrouwen Lotte Kopecky naar Etten-Leur te halen. De Belgische koos voor de meer gangbare zwarte broek, zo valt te zien op een foto van SD Worx.

Van der Poel en Kopecky zijn de kers op de taart van een fabuleus startveld in Etten-Leur. Zo showt Demi Vollering haar gele trui, die ze won in de Tour de France Femmes en vervolgt Annemiek van Vleuten haar afscheidstournee. Verder is ook veelwinnaar in de voorbije Ronde van Frankrijk Jasper Philipsen van de partij, uiteraard in zijn groene trui.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws